Rapid Fire Book Tag

Am preluat acest tag de la Adropofinspiration deoarece mi-a plăcut tare mult. Să începem!


Carte tipărită sau în format electronic?

Cel mai mult îmi plac cărțile în format tipărit, pentru că le pot simți paginile și le pot mirosi. Este o cu totul altă senzație când ții povestea, cuvintele în mână. Dar îmi plac și cărțile în format electronic. Am savurat câteva romane cu ajutorul Kindle-ului meu și chiar este o experiență unică, dar nu se compară cu sentimentul cărții în mână.


Preferi să comanzi cărțile online sau să le cumperi din librării?

Iubesc să cumpăr cărțile din librării. Mă duc și le admir, le mângâi pe cele care îmi fac cu ochiul și apoi, după vreo oră în care stau și cuget, aleg una sau două și le aduc cu mine acasă. Seamănă cu un proces de adopție și chiar așa este uneori :). Dar, când vine vorba de serii, mai ales cele care au peste 3 cărți, obișnuiesc să le comand, întrucât mai prind câte o ofertă și le iau pe toate la un preț mai redus decât dacă le-aș cumpăra pe fiecare în parte.


Ce carte ai vrea să fie citită de toți?

Întrebările de genul acesta au fost întotdeauna grele. Ce carte îți place cel mai mult? Ce autor preferat ai? Recomandă câteva cărți care ți-au plăcut.

Întotdeauna este greu să răspund la ele. Acum voi numi romanul Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky.  Mâine, dacă mă vei întreba același lucru, îți voi răspunde cu totul altă carte, pentru că în fiecare zi perspectiva mea se schimbă. Și nici nu poți recomanda o carte fără să cunoști cât de cât o persoană.

 


Ce carte subapreciată online ai recomanda?

Nu știu vreo carte subapreciată și care să îmi placă. În ultimul timp, nu am mai citit cărți care sunt puțin citite sau nu au recenzii bune. Am mai avut astfel de tentative, dar nu s-au sfârșit bine și am hotărât să citesc cărți lecturate de majoritatea oamenilor pe care îi cunosc pentru a putea vorbi despre ele.


Ultima carte pe care ai terminat-o

Partea întunecată a magiei de V. E. Schwab


Ultima carte pe care ai cumpărat-o

Cam greu de spus întrucât ultimele cărți le-am cumpărat de la Bookfest. Dar cred că romanul Aromă de august de Ioana Țigănilă este ultima carte pe care am cumpărat-o.


Cărţi împrumutate sau cumpărate?

Cel mai bine cumpărate. Pentru că, dacă îți place cartea, atunci ce faci? Parcă nu ai mai vrea să o dai înapoi…


Prima carte citită

Nici nu îmi aduc aminte. Cred că a fost o carte pentru școală, dar prima cartea care chiar a contat pentru mine a fost Vrăjitorul din Oz.


O carte pe care n-ai mai citi-o niciodată

Cu siguranță Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război. A fost o carte pe care sincer, nici nu am dus-o la capăt, dar chiar nu cred că aș putea-o citi vreodată.


Cel mai ciudat obiect pe care l-ai folosit ca semn de carte

A fost un episod foarte amuzant când i-am cerut unei prietene mâna pentru puțin timp pentru a o folosi pe post de semn de carte. Asta a fost sigur unul dintre cele mai ciudate lucruri pe care le-am folosit pe post de semn de carte.


Judeci o carte după copertă?

Din păcate, de multe ori fac asta. Dacă nu îmi place o copertă, foarte puțin probabil să citesc cartea. Deși mai sunt și momente când citesc cartea respectivă și chiar îmi place, în ciuda coperții. Sunt destul de materialistă, nu prea am ce face.


Cărţi care te fac să plângi sau cărţi care te fac să râzi?

O carte perfectă le-ar avea pe ambele. Îmi doresc și să râd la glumele făcute de personaje sau la situațiile din carte, dar vreau și un final sau măcar un punct culminant care să mă aducă până la lacrimi.


Lumea noastră sau ficţiune?

Amândouă. Nu prea am ce motiva. Îmi plac și cărțile bazate pe lumea noastră, dar și cele care au acțiunea plasată într-o lume fantastică.


Când ai timp să citeşti?

Acum pot să citesc când am chef. Din păcate, nu sunt chiar în perioada mea cea mai bună, îmi e cam greu să mă concentrez să citesc. Asta și faptul că mi-am cumpărat un abonament de Netflix și vreau să profit de el :))


Ăsta a fost leapșa, sper că va plăcut. O poate prelua oricine cu condiția să îmi menționeze blogul.