Mid-Year Book Freakout Tag

Hoața de cărți m-a provocat să fac această leapșă și îi mulțumesc tare mult! Să vedem ce iese! 🙂 


Cea mai bună carte pe care ai citit-o până acum

Asta e o întrebare care se știe că nu se pune. Cum pot să aleg doar o singură carte? Și desigur, răspunsul diferă de la gen la gen. Nu poți să compari o carte romance cu un SF, doar nu poți compara o pisică cu un pește. Dar, ca să nu fiu rea și să las întrebarea fără răspuns, cartea cea mai bună pe care am citit-o până acum este: Jurnalul unui adolescent timid, Prințesa mecanică, Rockstar și multe multe altele.


Cea mai bună continuare a unei cărți pe care ai citit-o până acum

Clar Prințesa mecanică, e sigura care îmi vine în minte. Dar aș mai putea menționa și Orașul focului ceresc din seria Instrumente mortale, ambele cărți scrise de Cassandra Clare.


 Carte nou apărută pe care vrei s-o citești, dar la care n-ai ajuns încă

Nu este vreo carte nouă pe care vreau să o citesc și la care să nu fi ajuns deja. Toate cărțile cu pricina sunt în tbr-ul, două stive de cărți pe biroul meu. Acum așteaptă doar să le vină rândul să fie citite.


 O carte care trebuie să se lanseze în cealaltă jumătate a anului și pe care o aștepți cu nerăbdare

Sincer, habar nu am. Văd anunțuri pe Facebook cu noutăți sau cu cărți care se vor lansa, dar îmi ies din cap în minutul în care dau scroll mai jos.


Cartea care te-a dezamăgit cel mai mult

Cred că Magonia. Mă așteptam la mult mai mult de la ea. Și nici nu mi-am imaginat că faptul că nu îmi plac păsările va fi un factor atât de major. O lume fantastică dominată de păsări se pare doar că nu mi se potrivește.


Cartea care te-a surprins cel mai mult

Cred că Partea întunecată a magiei. Nu mă așteptam să îmi placă așa de mult.


Nou autor favorit (debut sau pe care nu l-ai mai citit înainte)

Victoria Schwab sau V. E. Schwab m-a făcut puțin nesigură cu seria Monștrii din Verity, dar cu Partea întunecată a magiei mi-a confirmat faptul că este una dintre autoarele mele preferate.


Noua ta dragoste ficțională

Hmmm… nici nu îmi aduc bine aminte care a fost ultimul… cred că Julian Blackthorne din Lordul umbrelor? Cred că el a fost ultimul. Ceva ai nou nu am :)))


Noul caracter favorit

Clar Simon din Simon vs. the Homo Sapiens Agenda. Nu am de gând să spun mai multe.


O carte care te-a făcut să plângi

Lordul umbrelor de Cassandra Clare te fac să verși râuri de lacrimi, cel mai mult și cel mai mult la sfârșit. Sfâșietor.


O carte care te-a făcut fericit/ă

Cred că Milk and Honey de Rupi Kaur. Mi-au plăcut foarte mult poeziile.


Cea mai frumoasă carte pe care ai cumpărat-o/primit-o până acum

Trebuie să admit că una dintre cele mai frumoase coperte pe care le-am văzut o are Magonia. Deși povestea nu prea mi-a plăcut, coperta este genială.

 


Ce cărți trebuie să citești până la finalul anului?

Este o listă mult prea lungă pentru a o pune aici. Credeți-mă, implică un minim de 30 de cărți.


Membrul favorit al comunității de carte (booktube, blog, bookstagram)

Sincer, nu prea mai urmăresc booktube. Mai vizionez ocazional video-uri ale Emmei (emmmabooks). În ceea ce privește blogurile, hmm… citesc destul de rar postări, nu prea am timp (nu am timp nici să scriu pe blogul meu uneori :)) ). Să vedem, aș putea menționa: The Sagittarius BooksCristina Boncea, Hoața de cărți și Drumul vieții. De bookstagram nu mai vorbesc. Urmăresc și apreciez mult prea multe persoane pentru a numi doar una. Dacă vă interesează, intrați pe contul blogului și puteți vedea cei aprox. 200 de oameni pe care îi urmăresc, dintre care cel puțin 100 se numără printre preferați.


În încheiere, dau tagul oricui dorește, cu condiția de a-mi menționa blogul 🙂