Bookfest 2018 – Ziua 2: Lansări, evenimente și multă voie bună

A doua zi de Bookfest a fost lungă, foarte lungă. După ce am plecat de la Seneca Anticafe, unde am stat și am scris povestea din prima zi, m-am îndreptat ușor spre Romexpo. Deși Google Hărți îmi spunea că fac cam jumătate de oră pe jos, nu a pus în considerare și faptul că am făcut o entorsă, că merg mult mai încet și că trebuia să mă opresc să îmi pun o fașă elastică.

Astfel că cele 30 de minute, au devenit 50 de minute. Știam că la ora 12 era o lansare, dar nu am mai ajuns. Oricum, la orele 13 și 14 erau două lansări la care chiar am vrut să ajung.

Am intrat în pavilion în jurul orei 12:40 cred, după ce m-am oprit în spațiul de dinainte de Romexpo, unde se defăsura un festival, ceva gurmand, dar, cum nu mâncasem de amiază, a fost foarte delicios 🙂

M-am mai plimbat puțin pe la alte standuri, am mai căscat gura, apoi m-am îndreptat spre standul Editurii Librex. Am cumpărat Ușa de dincolo de viață de Iulia Ioniță și Fugi! de O. G. Arion, cele două cărți care urmau să se lanseze. Mă bucur enorm că am reușit să o întâlnesc în persoană pe Iulia și chiar sunt fericită că am revăzut-o pe Oana. Au avut lansări foarte reușite, în ciuda emoțiilor resimțite.

Filmările celor două lansări le puteți găsi pe pagina de Facebook a blogului. Am încercat să fac un live, dar conexiunea la internet este slabă și ori nu se vede prea clar, ori se oprea în mijlocul lansării. Am hotărât să le filmez și apoi să postez clipurile pe pagină atunci când voi avea o conexiune stabiă.

Două ore am mai participar, fără să îmi dau seama, la vreo două lansări/discuții de carte, pe scenele dedicate invitatului de onoare de anul acesta, SUA. Ceva despre politică și război, apoi ceva legat despre capcana dietelor. Să fiu sinceră, în fața acestor scene sunt unele dintre puținele locuri unde există scaune, să îți tragi puțin răsuflarea după alergătura printre standuri.

De la ora 16 au început lansările pe care le așteptam cu nerăbdare, toate la standul Editurii Herg Benet. Prima a fost lansarea cărții Sinuciderea Ielelor de Ana Mănescu. Nu am întâlnit-o niciodată pe Ana personal, am ținut legătura prim email deoarece ea se ocupă de bloggeri la editură. Și mă bucur enorm că am reușit să o întâlnesc. Este un om foarte special, care îți inspiră încredere și e foarte drăguță!

A urmat lansarea romanului Ce facem cu România? de Cristina Nemerovschi, carte care se află la a doua ediție. A fost un eveniment ce ne-a adus zâmbetul pe buze tuturor întrucât cartea este scrisă cu umor. Cuprinde întrebări adresate Cristinei despre viață și în general, despre România. De asemenea și răspunsurile autoarei.

Seara s-a terminat cu prezentarea noutăților din literatura internațională de Alexandru Voicescu. A enumerat și povestit pe scurt: Grădina cu fluturi, Recostinduind-o pe Amelia, Râurile din Londra, O viață nouă, nouă și Bad Romance.

La fel, filmările le puteți găsi pe pagina de Facebook a blogului.

Cred că farmecul celei de-a doua zile se rezumă la oamenii pe care i-am întânit, atât autori și bloggeri pe care îi cunoșteam doar de pe Facebook ori pe care îi mai întâlnisem acum foarte mult timp. Suntem ca o mare familie, iar târgurile de carte sunt prilejul perfect pentru a ne reuni.

Astăzi merg la ultima zi de târg și am câteva lucruri de rezolvat, cum ar fi cumpărarea cărților pentru concurs. De asemenea, voi mai merge la încă două lansări de carte, de fapt un dintre ele este mai mult o discuție cu un autor. Oricum, te voi ține la curent cu tot ce se întâmplă la Bookfest 😀