Bookfest 2018 – Ziua 1: Cunoașterea teritoriului

Am lăsat blogul în bătaia vântului. Nu m-am mai ocupat de el, nici nu mi-a mai trecut prin cap să scriu vreo postare sau ceva. Am fost copleșită de școală și de vinovăția pe care o resimt atunci când scriu o recenzie în loc să învăț pentru BAC. Dar Bookfest m-a învățat ceva ce sper să nu uit niciodată: orice ar fi, întotdeauna vei avea timp pentru hobby-ul tău. 

Astfel m-am trezit în București, după prima zi în care am fost la târg (vineri, 1 iunie), dorind cu disperare să am acces la un calculator, să îmi pot pune gândurile pe blog. Norocul meu a fost că am știut de ceva timp de Seneca Anticafe, deși nu prea știam cu ce se mănâncă.

Acum mă aflu aici, bucurându-mă că mă pot exprima tastând cuvinte despre o zi în care mi-am dat seama de un lucru important. Nu e reclamă, dar chiar recomand această locație 🙂

Interior Seneca Anticafe

În prima zi la Bookfest nu am reușit să fac foarte multe. Am ajuns pe la 4 după-amiaza, după un drum lung și obositor de 8 ore. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să dau un tur, să văd pe unde se situează editurile care mă interesează.

Am găsit standul Editurii Herg Benet, unul dintre cele mai importante pentru mine întrucât astăzi (sâmbătă, 2 iunie) se organizează foarte multe lansări de carte ale autorilor români, cărți cu titluri foarte interesante și despre care am auzit vorbe frumoase. Am salutat-o pe Cristina Nemerovschi și pe Alex Voicescu care au început să îmi fie prieteni dragi cu care mă întâlnesc pe la câte o lansare de carte.

Apoi am trecut fugitiv prin stadurile editurilor Corint, Nemira, Trei, Rao, Gama și Arthur pentru a vedea noutățile și ce cărți aș mai putea solicita ori cumpăra pentru recenzie. Am început să fiu mai cumpătată în privința cărților, am învățat să iau doar cărțile care cred într-un procentaj de mai bine de 50% că îmi vor plăcea deoarece nu am timpul necesar să mă chinui cu romane care nu mă atrag.

Am localizat și standul Editurii Librex unde se vor desfășura astăzi multe lansări de carte, două dintre ele mă interesează în special. Este vorba despre Ușa de dincolo de viață” de Iulia Ioniță și „Fugi!” de O. G. Arion. Dacă urmăriți pagina de Facebook a blogului puteți vedea live cele două lansări la orele 13:00, respectiv 14:00, dar și multe alte evenimente și lansări ce se vor desfășura astăzi.

Sfârșitul zilei a fost punctat de întâlnirea cu autoarea romanului „Orbi”, Petronela Rotar. După o discuție lungă cu Marcel Manea, am luat un autograf de la autoare și apoi mi-am făcut drum spre hotel.

Mama și Marcel Manea, cu cartea lui, „Bărbați pe tocuri”

La sfârșitul acestei zile, ori mâine dimineață sper să revin în acest loc foarte drăguț și să continui să îți povestesc ce se mai întâmplă la Bookfest. Până atunci, dacă vrei să fii la curent în timp real cu evenimentele și lansările de carte, nu uita să dai urmărire la pagina de Facebook a blogului și chiar să dai vezi primul, ca să fii întotdeauna înștiințat de tot ce se întâmplă 😀

Am creat și un sondaj pe pagină unde poți vota cartea pe care dorești să o dau la următorul concurs 🙂

Cum se simte Bookfest