Cum îți dai seama că ești dependent de citit?

Acest articol va fi unul ceva mai personal. Am trecut și încă trec printr-o perioadă foarte grea, plină cu examene. Nu am aproape deloc timp să citesc. Și așa am ajuns la concluzia că sunt dependentă de citit. 

După cum scrie și în micul anunț din lateralul paginii, tocmai m-am confruntat și încă mă confrunt cu o perioadă plină de examene și teste. Până acum am trecut de probele orale de la BAC, am trecut de simulări (azi am dat ultima simulare) și am luat și sala de la școala de șoferi. De acum, am o perioadă mică de liniște (dar nu chiar) până la probele scrise la BAC. Înainte de astea trebuie să dau testele și să fac proiectul pentru atestat, iar după BAC, ultimul examen (dar din nou, nu chiar) va fi orașul de la școala de șoferi. Mi-am adus aminte că, după oraș, va trebui să mă pregătesc de admitere. De abia după admitere pot răsufla ușurată.

Iar cu un astfel de program încărcat, de abia îmi găsesc timp să citesc, iar asta pentru că sunt o leneșă care preferă să citească și să frece menta decât să învețe. Dar în ultimul timp, chiar nu am mai găsit deloc timp să citesc. Azi am citit câteva pagini, dar ultima dată când am pus mâna pe un roman a fost acum mai bine de-o săptămână. Asta e crimă, ce mai.

Cum mi-am dat seama că sunt dependentă de citit și că sunt obsedată de cărți? De fiecare dată când o editură anunță o carte nouă faină, imediat mi-o doresc, dar îmi aduc aminte că de abia reușesc să termin cele cinci cărți de la Herg Benet care au deadline în mai. E imposibil să mai primesc cărți și să mă înscriu în perioadele în care trebuie să postez recenziile. Și mi se rupe inima. E ca și cum o mână îmi strânge inima din piept când mă gândesc că nu am timp să citesc toate minunățiile care apar.

Nici nu pot să descriu senzația când, după o săptămână în care nu am citit deloc, iau în sfârșit o carte în mână. E de parcă ceva s-a așezat la loc înăuntrul meu. Parcă totul e cum trebuie.

Cred că decizia de a nu mai cere cărți de la edituri pe o anumită perioadă de timp este una dintre cele mai grele decizii luate de mine. Am muncit mult pentru a avea dreptul de a primi anumite cărți pentru recenzii, dar acum până și cele pe care le am îmi este greu să le termin.

Nici nu știți cât de mult aștept ziua când toate examenele astea vor lua sfârșit. Îmi este dor să scriu pe blog și îmi este dor să fac parte din comunitatea de cititori. Mă simt de parcă aș pune pe pauză această parte a vieții mele, dar o pun dintr-un motiv întemeiat.

Nu am scris acest articol pentru a mă plânge de toate lucrurile prin care trec. Vreau doar să știți că lipsa mea de aici este motivată și că e o alegere pe care a trebuit să o fac. 🙂

Voi ce ați mai citit între timp?