Spring Readathon: 24 h maraton de citit

Acest maraton este organizat de readbyzoe și are loc în data de 3 martie 2018. Videoul prin care anunță acest maraton îl puteți găsi aici: LINK. Această postare va fi o primă încercare de live blogging, deci asta presupune că voi actualiza postare de mai multe ori pe zi, scriind update-uri cu privire la maraton. 

Note:

  • Maratonul începe la 00:00 pe 3 martie și se termină la 23:59 în aceeași zi.
  • Cărțile pe care mi-am propus să le citesc sunt cele din imaginea de mai sus.
  • Această postare va fi actualizată de mai multe ori pe zi.

00:00 – Oficial începe maratonul! Nu am reușit să dorm până acum decât vreo oră și jumătate dar sper că voi rezista până la sfârșitul maratonului. Mi-am făcut o cafea și am de gând să încep Acest cântec neîmblânzit de Victoria Schwab.

01:00 – După prima oră de maraton, am reușit să citesc aproximativ 40 de pagini din carte. A avut un prolog destul de lunguț, dar ideea romanului pare foarte interesantă. Dacă ai citit cartea, ce părere ai despre ea?

01:52 – Am ajuns la capitolul 8, mai exact la pagina 62, dar numărul paginilor nu include și prologul, deci am citit până acum cam 80 de pagini. Lumea creată de autoarea este foarte interesantă. Dacă nu ai citit carea îți voi explica pe scurt despre ce e vorba: avem orașul V-City, capitală a Verity, unde fiecare crimă dă naștere unor monștri. Capitala este împărțită în două: partea de nord, care dă impresia de ordine și pare că oamenii trăiesc o viață normală, și partea de sud, unde se pot vedea ravagiile unei bătălii anterioare și unde oamenii se luptă pentru a rămâne în viață. Nu sunt sigură că am înțeles totul pe deplin, dar cam așa este construită lumea în roman. Partea bună este că nu îmi e somn, încă.

02:55 – Capitolul 12, pagina 104, deci am citit aproximativ 120 de pagini. Povestea devine din ce în ce mai bună, e întunecată și misterioasă. Descoperim intrigi și comploturi, legi nescrise și sclavie, o lume în care trebuie să te prefaci că nu ai sentimente pentru a supraviețui și a fi un conducător. Deja ador romanul!

03:26 – Am ajuns la partea a doua a cărții: Monstrul vede, monstrul face, pagina 121. Sunt foarte curioasă să văd ce se va mai întâmpla. Tocmai ce am asistat la modul în care se hrănește unul dintre monștrii menționați mai sus.

04:34 – Am ajuns la pagina 152. Problema acum e că mi se face somn. Mi-am mai pregătit încă o cană de cafea, dar nu știu cât de mult mă va ajuta. Am să văd cât voi mai rezista și probabil la un moment dat am să trag un pui de somn de juma de oră pentru a da refresh la creier.

05:23 – Tocmai am dormit jumătate de oră. Inițial, când m-am pus în pat, aveam impresia că nu voi putea adormi în niciun chip. Surprinzător, am adormit și chiar am visat (că m-am trezit și că am pierdut vremea în loc să citesc). Acum mă reîntorc la citit, am cam rămas puțin în urmă.

06:55 – Tocmai am ajuns la partea a treia a cărții, pagina 231. Asta înseamnă că am citit până acum aproximativ 250 de pagini și partea bună e că somnul a dispărut. Cartea asta devine din ce în ce mai bună și nu pot să menționez ultimul capitol din partea a doua care a fost complet neașteptat și care mi-a plăcut foarte mult. Abia aștept să citesc și continuarea. Sunt mult prea entuziasmată ca să îmi fie somn.

08:07 – Capitolul 7, pagina 292. Treaba merge bine. Acțiunea la fel de plină de suspans, nici nu realizez când întorc paginile.

09:07 – Mai am câteva pagini și ajung la cea de-a patra parte și ultima a cărții, dar am luat o pauză pentru a lua micul dejun. Acum am pus să ascult un vinil, am de gând să-l termin și abia apoi am să continui să citesc. Acțiunea tinde puțin să stagneze, dar nu cred că această aparență va dura prea mult, mă aștept să se întâmple ceva șocant cât de curând.

09:33 – Am ajuns și la ultima parte a romanului, pagina 337. Înseamnă că am citit până acum în jur de 360 de pagini. Acțiunea a ajuns într-un punct în care nu am nicio idee cum ar putea continua. Sunt curioasă cum se va termina totul.

12:00 – Tocmai am terminat Acest cântec neîmblânzit de Victoria Schwab. Și pot spune că a fost o lectură minunată! Presimt că recenzia va fi mai mult decât pozitivă. Sfârșit a avut o frumusețe apocaliptică, mi-a creat o imagine în minte pe care nu o pot descrie altfel decât frumoasă, o frumusețe din acea pe care rar o mai vezi. Recomand cu toată inima cartea, este perfectă pentru iubitorii de fantasy!

12:40 – Acum încep Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab, următorul volum din seria Monștrii din Verity. Dacă primul volum avea 425 de pagini, acesta are aproape 500. Așa că urați-mi noroc să îl termin până la sfârșitul zilei.

Și.. mda.. cam pe aici am căzut. M-am pus în pat și am dormit ceva ore. Apoi, când m-am trezit, nu puteam să mai citesc nici măcar o pagină. Cred că aceste gen de maraton nu este pentru mine.