Antidepresiv la purtător. Manualul de Epictet

Sincer, mă așteptam la o carte ceva mai zdravănă, mai solidă, mai mare. Ceea ce am primit m-a uimit peste măsură. Este adevărată vorba: „esențele tari sau în sticluțe mici”. Acum să vă prezint ce vă învață acest manual, Antidepresiv la purtător

TITLU: Antidepresiv la purtător
AUTOR: Epictet
EDITURĂ: Seneca Lucius Annaeus
NR. PAGINI: 64
ANUL PUBLICĂRII: 2015
RATING: ❤ ❤ ❤

Cartea nu este mai lungă de 64 de pagini, iar formatul ei este unul de genul „carte de buzunar”, doar nu degeaba se cheamă Antidepresiv la purtător. Dar oricum mărimea ei m-a surprins încă de când am deschis coletul, chiar nu mă așteptam la o carte atât de mică și subțire.

Epictet a fost un filozof care a ajuns în Roma, ca sclav. Astfel această carte este una de filosofie. Este o carte cu un mesaj ce necesită o anumită concentrare pentru a fi înțeles. Ceea ce eu nu am reușit pe deplin.

Conține 53 de capitole/idei care să te ajute să nu mai fii afectat de tot ceea ce ți se întâmplă. Te ajută să te concentrezi doar pe ceea ce poți influența și te face să înțelegi că sunt unele lucruri care nu le poți schimba. În consecință, te învață să vezi lumea dintr-o altă perspectivă.

Sunt unele idei care mi se par imposibile de pus în practică, sunt unele cu care rezonez, sunt unele cu care nu sunt de acord și unele pe care nu am reușit să le înțeleg.

Este o carte care se citește ușor, dar trebuie citită încet. Trebuie analizat fiecare capitol și fiecare idee și a înțelege ce dorea autorul să transmită.

Eu o recomand cu drag. Cred că ar fi fost mai bine să fi avut o vârsta mai mare atunci când am citit-o, cred că aș fi înțeles altfel mesajul. Astfel că o recomand în special celor peste 20-25 de ani. Este o carte mai profundă decât pare.

Cartea mi-a fost oferită spre recenzare de Libris.ro și poate fi achiziționată de aici: LINK.