Trădarea de Debra Driza (Mila 2.0 #2)

După ce am citit primul volum, abia am așteptat să pun mână pe volumul următor. Dar timpul a trecut și dorința s-a atenuat. După ceva așteptare și o nouă colaborare, soarta mi-a adus în mâini volumul doi al seriei Mila 2.0: Trădarea.  Așa mi-am adus aminte de ce îmi doream cartea asta atât de mult. 🙂 

Titlu: Trădarea
Autor: Debra Driza
Editură: Nemira
Nr. pagini: 368
Anul publicării: 2016
Serie: Mila 2.0
Rating: ❤ ❤ ❤ ❤

Tocmai am citit recenzia primului volum (pe care o puteți citi aici: LINK) și se pare că nu mi-a plăcut chiar așa de mult cât am crezut, dar am intuit că autoarea tatonează o bază pentru acțiunea din volumele următoare. Oricum, pentru acest volum am numai cuvinte de laudă. A meritat din plin să citesc acel prim volum, Trădarea a fost mai bună decât mă așteptam!

Să vă prezint pe scurt ce s-a întâmplat (dacă nu ați citit primul volum, pur și simplu treceți peste paragraful următor):

În cel de-al doilea volum, o întâlnim pe Mila care petrece timp cu Hunter, un prieten (ea dorește să fie mai mult de atât). Aceasta dorește mult să îi spună ce este ea cu adevărat, adică un android, dar nu are curajul necesar. Deși îi spune lui Hunter că merg să îl caute pe adevăratul ei tată, ea de fapt dorește să găsească pe cineva în care poate avea încredere, după ce mama sa a murit. În drumul pe care-l vor face, vor întâlni multe obstacole și mulți oameni periculoși în mai mare sau mai mică măsură. Oare vor reuși să găsească pe cineva de încredere? Oare bunătatea este doar o aparență? Oare poate avea Mila încredere în persoana asta carte pare atât de drăguță cu ea și care pare să o aprecieze?

Ce vreau să vă spun în primul rând, finalul e un mare cliffhanger! Nu cred că vedeți ce față am făcut când în ultima pagină a lansat cea mai mare bombă posibilă. Încă nu îmi pot reveni din șoc, deși am terminat cartea ieri. Încă nu îmi vine să cred că autoarea ne-a putut face asta, nouă, cititorilor. Dacă nu ați citit primul volum, nu vă recomand să îl citiți. O dată ce veți începe călătoria vă va fi greu să vă desprindeți. Iar volumul doi vă v-a umple de frustrare.

Să fiu sinceră, acest volum cred că mi-a plăcut mult mai mult decât anteriorul. Acesta a fost plin de acțiune și de suspans la tot pasul. Rare sunt momentele când să nu fii foarte intrigat de ceea ce se întâmplă. Mi-a fost greu să las cartea din mână, dovadă fiind cele două-trei zile în care am citi-o (și am avut și o teză între timp).

Personajele sunt foarte bine construite. Îmi place nesiguranța pe care o creează autoarea, te face să te îndoiești de orice personaj, în afară de Mila, din a cărei perspectivă se povestește totul. Majoritatea oamenilor pe care îi întâlnește o vor trăda într-un fel sau altul, ceea ce e trist, dar hei! asta face cartea mai bună 🙂

Pot spune însă că defectul cu descrierea ciudată (menționat în recenzia primului volum) a persistat în mai puțină măsură și aici. Erau pasaje în care nu am înțeles foarte bine ce se întâmpla, descrierea fiind într-o oarecare măsură haotică. Dar asta a constituit doar un disconfort minor. Adică acțiunea sigur m-a făcut să sar peste aceste chestiuni.

În consecință, vă recomand să citiți seria când va apărea și al treilea volum. Dacă ați citit primul volum și credeți că doriți să citiți și cel de-al doilea, eu doar vă avertizez că la sfârșit vă veți lovi de un mare cliffhanger. Tot ce mai pot spune: abia aștept următorul volum! 😀

Cartea mi-a fost oferită spre recenzare de TârgulCărții.ro.