5 cele mai nașpa cărți din 2017

Să fiu sinceră, în 2017 am citit o mulțime de cărți foarte mișto, dar au fost câteva cărți cărora nu am putut să le dau mai mult de 3 steluțe. Astfel, acestea nu sunt cărți chiar nașpa, dar să zicem că nu mi-au plăcut la fel de mult ca celelalte pe care le-am citit. 

Menționez că ordinea este aleatorie. (Puteți accesa recenzia fiecărei cărți dând click pe titlu sau pe autor)


 • Trei coroane întunecate de Kendare Blake m-a dezamăgit. Am mai citit un roman de la această autoare și mi-a plăcut super mult (Anna în veșmânt de sânge), dar cu acest roman autoarea a dat de pereți. 

 • Moromeții I de Marin Preda nu a fost deloc una dintre lecturile favorite. Nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic cu literatura română, am ceva direct cu Ilie Moromete. Personajele mă enervează așa de tare că niciodată nu mă pot minuna de ajuns de ceea ce fac. Aceasta este strict părerea mea. M-am gândit să îi scriu o recenzie, dar nu am mai reușit.


 • Eu, Earl și sfârșitul ei de Jesse Andrews a fost o lectură drăguță, dar personajele fără nicio evoluție și sinopsisul fără sens m-au făcut să nu îi dau mai mult de 3 steluțe.


 • Trădarea câștigătorului de Marie Rutkoski a reprezentat un roman tranzitoriu. Pregătește terenul pentru ultimul roman din Trilogia câștigătorului. Dar orice intenție bună ar avea, trebuie să recunosc că a fost oarecum plictisitor.


 • Magicianul oaselor de F. E. Higgins a fost cu adevărat o carte drăguță, în genul goth care mi-a plăcut super mult. Dar modul de desfășurare al acțiunii m-au făcut să trag de ea ca să o termin. Asta și modul neechilibrat al compoziției. Din păcate, încă nu am reușit să îi scriu o recenzie, dar în prima jumătate a lunii ianuarie sigur o voi posta.

Ce cărți ați citit în 2017 și nu prea v-au plăcut?

19 gânduri despre ”5 cele mai nașpa cărți din 2017

 1. illusion zice:

  Mie ultimele cărți citite în acest an nu prea mi-au plăcut, am scris despre ele pe blog. Nu știu cum s-a întâmplat să fie fix ultimele și aproape toate la rând să mi se pară nașpa… Din cele menționate de tine nu am citit nimic, deci nu am o părere despre ele – doar că și mie mi s-a întâmplat ca un autor care mi-a plăcut să mă dezamăgească la următoarea carte. Sper ca în 2018 să avem parte de mai puține carti nașpa și de mult mai multe cărți bune! La mulți ani!

  Apreciat de 1 persoană

 2. bookysme zice:

  Așa sunt și eu cu „Moromeții”. De aceea, nici nu am mai continuat cu partea a doua. :))
  „Trei Coroane Întunecate” mi-a plăcut, deși i-a cam lipsit ceva, fiindcă nu i-am dat nici eu maximul de stele (4.5/5). Iar pe restul nu le-am citit încă. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. anasylvi zice:

  Mie mi-a placut „Trei coroane intunecate”, chiar o consider promitatoare ca si inceput de serie. Mie mi-a placut personajul Ilie Moromete, desi sunt alte personaje din literatura romana care m-au calcat pe nervi la vremea lor. Despre celelalte nu pot sa imi dau cu parerea, deoarece nu le-am citit. 🙂 De gustibus non est disputandum.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Daniela zice:

  De acord cu „Trei coroane întunecate”.. am ajuns la jumătate și am decis ca timpul meu (pentru citit) e mult prea prețios să-l irosesc asa ca am abandonat-o
  M-a dezamăgit extrem de mult ultima carte tradusa în romana scrisa de Agnes Martin Luanda – „Fericirea îmi scăpa printre degete”. Placa du-i celelalte i-am dat o șansă pana la final.. a fost un combo nereușit de „50 de umbre ale lui Grey”, psihologie și mai știu eu din ce s-a mai inspirat
  „Moromeții” l-am citit integral în liceu și cred ca a fost perioada potrivita. Nu as reveni asupra cărților.. a fost meh 🙂
  celelalte din lista ta nu le-am citit dar nici nu m-au atras.. deloc 😐 habar nu am de ce
  An nou fericit și plin cu cărți mai bune 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 5. Nadine zice:

  Cartea „Fericirea îmi scăpă printre degete”, de Agnes Martin Luanda, nu a fost deloc pe gustul meu. Am primit-o la un Book Secret Santa, așa că am citit-o 🙂

  Îți doresc un an nou fericit și la cât mai multe lecturi pe placul tău 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 6. Silver Moon zice:

  5 cele mai naşpa cărţi pe care le-am citit eu în 2017 (aleatoriu):

  1. C.L.Bevill – Black Moon (Moon Trilogy 1)
  2. Miguelanxo Prado – Streak of Chalk
  3. Antoine Leiris – Nu veţi avea ura mea!
  4. Anthony Del Col – Nancy Drew and the Hardy Boys: The Big Lie
  5. Veronica Roth – Insurgent

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.