10 cele mai bune cărți din 2017

Inițial am dorit să fac un top 5, dar când am scris pe hârtie ce cărți mi-au plăcut foarte mult în 2017, am ajuns să am o listă cu 14 cărți. Astfel că am decis să fac un top 10. Să vedem care au fost 10 cele mai iubite romane ale anului 2017! 🙂 

Menționez că romanele sunt într-o ordine aleatorie. După ce am selectat doar 10 din cele 14, mi-a fost mult prea greu să le pun și în ordinea în care mi-au plăcut cel mai mult.


 • Pecetea morții de Veronica Roth a fost o lectură senzațională, chiar nu am ce spune mai mult.

 • Salvând-o pe Francesca de Melina Marchetta a fost o lectură ce m-a scos din cotidian. A fost o lectură neașteptat de interesantă, care cred că va fi iubită de mulți cititori.


 • Doamna de la Miezul Nopții de Cassandra Clare a fost o lectură perfectă, pe care o ador și în acest moment, poate pentru că acum citesc cel de-al doilea volum al seriei. Mor după toate scrierile Cassandrei.


 • Cronicile lui Magnus Bane de Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan și Maureen Johnson a fost o lectură…. nici nu mai e nevoie să spun, știți deja ce părere am despre orice scriere a Cassandrei.


 • O fată din bucăți de Kathleen Glasgow a fost o carte mult mai emoționantă decât mă așteptam. În ciuda grosimii ei, a fost o lectură rapidă care m-a ținut cu sufletul la gură și cu inima sfâșiată.


 • Milk and Honey de Rupi Kaur a fost citită în trafic. Eram într-un autobuz, în tabără în Anglia. A fost un moment unic, iar cartea m-a încântat peste măsură.


 • Inima mea și alte găuri de Jasmine Warga a fost o carte sfâșietoare. Atât pot spune. Dar mi-a plăcut teribil.


 • Warcross de Marie Lu m-a surprins plăcut. Nu mă așteptam să îmi placă așa de mult, dar ideea de la care a plecat romanul a fost pur și simplu genială.


 • Eleanor & Park de Rainbow Rowell a avut un final neașteptat care m-a făcut să îi dau cu ceva în cap autoarei, dar restul romanului a fost genial și inimaginabil de original, deși poate părea banal.


 • O poveste haioasă de Ned Vizzini a fost o poveste tristă și ironică în același timp. În ciuda titlului, este despre un băiat cu depresie ce ajunge să se interneze la un spital de boli mintale. Încă nu am apucat să îi scriu recenzia, dar o voi publica sigur în prima jumătate a lunii ianuarie.

Care sunt cărțile voastre favorite din 2017?

5 gânduri despre ”10 cele mai bune cărți din 2017

 1. Iuliana Cazan zice:

  Ce de cărți interesante! Și eu vreau să citesc O fata din bucati! In Ianuarie e obligatoriu să o încep. 😍 Acum m-ai făcut curioasa de Pecetea Morții. Când a apărut la noi, toată lumea vorbea numai de bine despre ea. Poate merită o încercare. Iar cea de la Leda de care mi-ai povestit pare interesantă. Dacă o recomanzi tu, sigur e ceva bun!
  Lecturi plăcute în 2018 și sper să ai un an magic și productiv ☺️
  XOXO

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.