5+1 cărți care m-au dezamăgit

Sunt un om cu o viziunea amplă și cu mintea deschisă. 98% din cărțile pe care le citesc îmi plac în diferite grade, dar îmi plac. Însă există câteva cărți din cele aproape 300 pe care le-am citit, care pur și simplu nu au putut să mă atragă ori chiar m-au călcat pe nervi. Acestea sunt cele 5+1 cărți care m-au dezamăgit! 🙂  


 1. De 19 ori Katherine de John Green este una dintre primele cărți care chiar nu mi-au plăcut. Îmi place mult autorul, sunt mare fană a romanului Căutând-o pe Alaska. Dar nu am putut rezona deloc cu De 19 ori Katherine. Acțiunea care are loc în provincie și o aparentă fugă continuă mi-au creat un disconfort pe care nu l-am putut ignora.

2.  Luminile nordului (Materii întunecate #1) de Philip Pullman este o carte cu adevărat interesantă, nu pot nega. Dar nu a intrat în sfera cărților care îmi plac. Nu am motive solide, îmi amintesc doar că eram prin clasa a VII-a când am citit-o și că mi s-a părut foarte plictisitoare. Acum nu știu cum aș judeca-o, dar nu cred că am să pot să o mai citesc, prima impresie nu a fost una pozitivă.


3. Și v-am spus povestea așa de Florin Bican reprezintă o altă carte care mi-a mâncat sufletul. Am citit-o prin clasa a IX-a, pentru școală. Dar nu asta a fost problema. Pur și simplu nu a prezentat ceva ce mi se pare interesant. Am încercat de vreo două ori să o citesc și de abia a treia oară am citit-o până la capăt. E un fel se reinterpretare ori un fel de repovestire a basmelor/a unui basm (nu mai țin bine minte).


4. Dacă într-o noapte de iarnă un călător de Italo Calvino a fost una dintre cele mai de neînțeles romane pe care le-am citit în viața mea. O colecție de povești care parcă aveau legătură între ele (iar mă lasă memoria). Nu am reușit să înțeleg absolut deloc cartea. Poate o fi o scriere bună și etc. dar eu nu am înțeles și gata. Cum poate să îmi placă ceva ce nu am înțeles?


5. Biblia pierdută de Igor Bergler mi-a dat multe motive să o includ pe această listă. Dacă vreți să știți care sunt acestea, recenzia romanului o puteți găsi aici: RECENZIE.


Bonus: 6. Moarte subită de J. K. Rowling a fost o lectură lungă. Chiar lungă, mi-a luat vreo 2 săptămâni să o citesc, într-o perioadă în care o carte îmi lua 2-3 zile. A fost despre o crimă și s-a pus accent pe urmările politice ale acesteia, totul în spațiul închis al unui oraș de provincie. Cred că am ceva cu provincia, îmi creează o stare de disconfort ori de plictiseală. (RECENZIE)


Acestea au fost cele 5+1 cărți care m-a dezamăgit. Pe voi ce cărți v-au dezamăgit?

7 gânduri despre ”5+1 cărți care m-au dezamăgit

 1. Madalina Badin zice:

  Și eu am o lista cu cărți care m-au dezamăgit, deși sunt destul de apreciate de alte persoane.
  Pecetea morții, de Veronica Roth. Aveam foarte multe așteptări de la cartea asta, dar nu mi-a impresionat cu nimic. Îmi place cum scrie autoarea, dar povestea mi s-a părut destul de banală!
  Îngerul Întunecat, de Mihaela Strenc. Habar n-am ce nu mi-a plăcut cartea asta, dar este cea mai mare dezamăgire a anului acesta. Poate faptul că în cele 229 de pagini ale sale nu se întâmplă mai nimic :))
  Visucy, de Zanuka Lisandros. Subiectul cărții mi s-a părut destul de interesant, dar nu mi-a plăcut cum scrie autoarea și m-au deranjat și greșelile gramaticale.
  Regina Roșie, de Victoria Aveyard. Cartea asta mi-a și surprins, dar m-am și dezamăgit. Este buna, n-am nimic de zis, dar subiectul nu este deloc original. Și mi s-a părut că seamănă foarte mult cu seria Jocurile foamei (și vreo alte 2 serii).

  Apreciat de 1 persoană

  • dumitrita zice:

   Adevărat, e foarte ciudat când ție nu îți place o carte care e lăudată de multă lume, am fost și eu aici. Dar fiecare cu opinia lui și cred că trebuie să avem curaj să admitem că nu ne-a plăcut cartea respectivă.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.