Restul e poveste de Ioana Oprea

Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă te-ai fi reîncarnat? Dacă ai avea experiențe în care să revezi secvențe dintr-o altă viață? Dacă unele dintre fricile tale, din pasiunile tale au legătură cu evenimente dintr-o viață anterioară? Restul e poveste de Ioana Oprea îți poate arăta cum ar fi. 

Titlu: Restul e poveste
Autor: Ioana Oprea
Editură: Coresi
Nr. pagini: 273
Anul publicării: 2017
Rating: ❤ ❤ ❤

Cartea însumează 5 povestiri despre experiențe extrasenzoriale. Trei dintre ele sunt despre reîncarnare și despre vieți anterioare, pe când una ne vorbește despre o ghicitoare și despre efectele spuselor ei asupra unor vieți, iar alta despre îngerul păzitor care ne este întotdeauna aproape .

Să fiu sinceră, prima povestire mi-a plăcut mult. Mult de tot. Un bărbat care, din orgoliu, nu este împreună cu femeia iubită, moare de bătrânețe și ajunge să se reîncarneze într-un tânăr. Tânărul obține o bursă de studiu într-o țară străină și până la final își găsește sufletul pereche, doar că iubirea dintre cei doi capătă o altă formă.

Nu știu de ce, nu am niciun motiv, niciun argument, dar simt că povestea asta mi-a plăcut foarte mult.

Însă, începând cu a doua povestire, stilul de scriere l-am simțit puțin lipsit de substanță. Ca cititor poți interpreta ce sentimente se comunică. Pe de-o parte este bine, poți să găsești câteva sentimente prin care ai trecut, dar sentimentele pe care nu le-ai experimentat rămân învăluite în ceață.

Poveștile sunt dintre cele mai variate, chiar dacă în  majoritatea punctul de legătură sunt viețile anterioare. De la hipnoză, cărți de tarot și îngeri păzitori până la fobii, război și gânduri negative. Toate acestea se găsesc în cinci povești, care te vor duce dincolo de limitele posibilului.

Am căutat câte ceva despre carte, și am găsit că aparține genului paranormal. Nu am înțeles de ce, dar eu nu aș încadra-o chiar în acest gen. Paranormal mă duce cu gândul la ceva întunecat, demoni, ființe supranaturale. Restul e poveste nu este de acest gen. E o carte blândă, dătătoare de speranță, e un fel de fantasy drăguț, e ceva calm, deși are și câteva părți mai întunecate.

Pe parcursul povestirilor am observat că stilul de scriere fluctuează. Este ca un cameleon, la fiecare povestire pare că ia o nouă formă, un alt fel de voce. Dar o astfel de tehnică este periculos de folosit, astfel că unele dialoguri mi-au părut puțin forțate, dar nu ceva care să influențeze prea mult cititul.

Să fiu sinceră, mi-a luat mult să citesc cartea. Pur și simplu, nu e o carte prin care să treci ușor. Ai nevoie de timp și aer ca să digeri informațiile, să le înțelegi și să le descoperi înțelesul.

Recomand cartea tuturor fanilor genului fantasy mai ușor, dar care să aibă o încărcătură semnificativă. Este o colecție de povești care te vor duce prin toate stările.

Cartea am primit-o de la autoare pentru recenzare (îi mulțumesc foarte mult!) și o puteți achiziționa de aici: link.