Warcross de Marie Lu

Ce se  întâmplă când primesc un colet în care se află o carte foarte recent apărută? Da, ai ghicit! O citesc cât mai repede și îi fac o recenzie! 😀 

Titlu: Warcross
Autor: Marie Lu

Editură: Leda Edge

Nr. pagini: 368
Anul publicării: 2017
Serie: Warcross
Rating: ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Warcross a fost o surpriză încântătoare. Și nu mă refer la faptul că am primit-o. Mă refer la faptul că inițial nu prea mă atrăgea. Eu mă laud că îmi place literatura SF, dar sincer puține cărți în plac din acest gen. Astfel că am fost destul de sceptică și în plus mai era și despre un joc. Mă gândeam că nu mă va prinde.

Dar, cum am mai învățat de nenumărate ori și încă tot mai repet greșeala, nu trebuie să judeci o carte după sinopsis sau după genul din care face parte. Pentru că uneori poți fi dat cu totul peste cap și să îți dai seama că ai făcut o greșeală enormă.

Aceasta e povestea mea cu Warcross.

Patru milioane de utilizatori care se loghează în fiecare zi, Warcross nu e un simplu joc, ci un mod de viață. Obsesia a început cu zece ani în urmă. iar fanii s-au întins acum pe întreg mapamondul. Unii se grăbesc să scape de realitate, iar alții speră să facă profit. Zbătându-se să supraviețuiască, tânăra hackeriță Emika Chen lucrează ca vânător de recompense, urmărind jucători care pariază ilegal pe Warcross. Dar competiția este nemiloasă, iar supraviețuirea, deloc ușoară. Ca să facă rapid rost de bani, Emika își asumă un risc și intră ilegal în jocul de deschidere al Campionatului Internațional de Warcross, încă alunecă în plină acțiune și se transformă peste noapte în subiect de senzație.

Convinsă că va fi arestată, Emika este șocată când, în schimb, primește un apel de la misteriosul creator al jocului, tânărul miliardar Hideo Tanaka. Oferta este de nerefuzat: el are nevoie de un spion în turneul de anul acesta, pentru a descoperi originea unei probleme de securitate, și dorește ca Emika să preia acest rol. Cât ai clipi, tânăra e transportată la Tokio și aruncată într-o lume a faimei și bogăției, la care îndrăznise numai să viseze. Curând, însă, investigațiile sale dezvățuie un complot sinistru cu urmări grave pentru întregul imperiu Warcross.

Primul lucru pe care trebuie să îl știți: e o carte al naibii de bună. Nici nu vă pot spune cât de mult mi-a plăcut. A fost o lectură savuroasă, punctată deseori de scene cu suspans și comploturi ascunse.

Warcross propune o lume de vis în care realitatea virtuală se îmbină cu cea adevărată rezultând o creație finală peste imaginația noastră. Lumea pe care o crează autoarea îți va întrece orice așteptare.

Dacă nimeni încă nu s-a prins, Warcross este un joc extrem de popular, care se joacă cu ajutorul unor ochelari speciali numiți NeuroLink. Acești ochelari propun o tehnologie de domeniul SF-ului prin care creierul uman este conectat direct cu echipamentele tehnice, rezultatul fiind o realitate virtuală perfectă, în care toate mișcările sunt fluide, fără cusur.

Un lucru interesant pe care l-am remarcat este faptul că realitatea virtuală nu elimină cea adevărată, ci o îmbunătățește adăugându-i o grămadă de date, de simboluri și de posibilități.

Lumea creată de autoare dă dependență. Te face să îți dorești să faci parte din acea lume avansată în care de regăsesc atâtea posibilități. E pur și simplu o operă de artă, altfel nu știu cum să îi spun.

Trecând la acțiune, romanul e plin de evenimente neașteptate, ceea ce îl clasează în genul thriller. Ai crede că autoarea nu ar face anumite acțiuni, lucruri pentru că ar părea clișeice, dar ea își ia cartea în propriile mâini și exact asta face. Impresionant este că acțiunile care ar părea clișeice, aici par doar foarte bine plasate și inserate. E ceva ce încă nu am dat de capăt.

Cartea este atât de originală și de atrăgătoare încât nu vei putea să o lași din mână. Mie mi-a luat o singură zi ca să o citesc, o zi de la cap la coadă.

A fost o atracție cum rar mi-a fost dat să văd.

Ceea ce am adorat a fost că în acele momente în care crezi că nu mai poți descoperi nimic nou, nu  te mai surprinde nimic, fix atunci autoare îți relevă ceva care te șochează, ceva la care nici măcar nu te-ai gândit, chiar într-o sferă pe care o credeai cu totul cunoscută.

De personaje nici nu mai vorbesc. Sunt foarte bine construite, cu suficiente descrieri pentru a fi pe deplin conturate. Sunt și personaje care rămân în umbră sau care sunt doar vag schițate, dar totul spre a le crea o anumită aură. Relațiile dintre ele cu siguranță vor constitui un subiect de interes pentru orice cititor.

Recomand cu toată inima acest roman. Sunt de părere că oricine poate citi această carte.

Marie vine cu ceva nou, cu o explorare a lumii și a senzațiilor cu totul inovatoare. Vei fi atras cu siguranță de lumea pe care a creat-o.

Romanul mi-a fost oferit spre recenzare de Leda Edge și îl puteți achiziționa de aici: link.