First date book tag

Îi mulțumesc tare mult blogului We are Women of Letters pentru nominalizare! Nu am mai văzut tagul acesta până acum, dar de cum la citit, mi-a atras atenția. Să îi dăm drumul! 😀 


1.Întâlnirea ciudată – o carte în care s-a simțit ceva. Nu a fost o carte rea, dar nu a avut acea scânteie pentru tine.

Trei coroane întunecate de Kendare Blake este cartea cu pricina. Ideea e că mi-a plăcut, dar a fost pur și simplu ceva care parcă a lipsit.



2. Întâlnirea ieftină – o carte care s-a transformat în ceva mai puțin decât te-ai așteptat

Trei femei puternice de Marie Ndiaye nu mi-a plăcut. Credeam că va fi despre niște femei care ori se întâlnesc într-un moment din viață ori sunt niște eroine care ne arată că putem face orice. În schimb au fost doar trei povestiri complet separate despre niște femei de culoare (dacă îmi aduc bine aminte) care trăiau în medii în care erau greu acceptate și suportă acest lucru.


3. Întâlnirea bine-pregătită – mai bună decât te-ai așteptat

Cronicile lui Magnus Bane de Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan și Maureen Johnson a fost de departe mult mai bună decât mă așteptam. Mă gândeam că vor fi niște povestioare fără suspans, dar savuroase pentru fanii seriilor autoarei. A fost mult mult mai bine, am întâlnit povești cu suspans, am întâlnit și unele care elucidează niște mistere, de asemenea chiar au fost savuroase 🙂


4. Fierbinte dar proastă – o carte drăguță, dar nu așa mișto la interior

Hmmm… surprinzător, nu am așa ceva. Se pare că am învățat fără să îmi dau seama să nu cumpăr cărți doar pentru copertă.


5. Blind date – o carte pe care ai citit-o fără a ști nimic despre ea

Misterul de la London Eye de Siobhan Dowd este exact această carte. Mi-am dorit-o din cauza titlului și chiar am cerut-o pentru recenzie. Norocul meu e că am primit-o și chiar am avut surpriza să constat că este o carte mystery.


6. Întâlnirea pe fugă – o carte pe care ai citit-o foarte repede

Cititorul din peșteră de Rui Zink a fost una dintre cele mai recente citiri de acest gen. Cred că mi-a luat doar câteva ore ca să o termin. Numărul mic de pagini și ușurința lecturii m-au împins să termin lectura mai înainte ca să-mi dau seama.


7. Revenirea – o carte pe care ai citit-o după un book hangover și acesta a ruinat cartea pentru tine

Nu cred că am pățit vreodată așa ceva. Cel puțin, nu îmi amintesc…


8. Întâlnirea pentru care ești excesiv de entuziasmată – o carte pe care ai simțit-o că încerca prea mult

Crepuscul de Adrian Petru Stepan a vrut să fie mai mult decât putea. S-a extins pe mai multe fire narative încât la un moment dat mă pierdusem.


9. Întâlnirea perfectă – cartea care a făcut totul perfect pentru tine

Nu sunt sigură dacă chiar este așa, dar Fangirl de Rainbow Rowell este acea carte. Pur și simplu mi-a plăcut la nebunie (precizez că am citit varianta în engleză) și chiar a făcut ca acest mod de viață să fie ceva cu totul perfect.


10.Întâlnirea umilitoare – o carte de care te rușinezi dacă recunoști că ți-a plăcut/te rușinezi dacă ești văzut în public citind-o pentru cine știe ce motiv

Toate romanele cu vampiri… Sunt un fan al lor, dar nu îmi place părerea pe care și-o fac oamenii când văd că citesc așa ceva. Pur și simplu ei nu înțeleg cum este să citești un tip de cărți care te captivează și îți plac, dar nu fac parte din secțiunea celor „culte”.


Nominalizez și eu pe: Tigru, Andra Dom, Mirabela, Audrey și Two Bookworms.

De asemenea, oricine poate prelua acestă leapșă cu condiția să îmi menționeze blogul 🙂