Și uite că deja am ajuns la cea de a cincea recenzie din proiectul Tu scrii, noi publicăm! Mă bucur atât de mult că se găsesc atâția oameni ce doresc să își afirme părerea 🙂
DESCRIERE: |
O iubire neîmpărtășită, o suferință ascunsă și o vindecare prin lectură și explorare interioară.
Jam Gallahue simte primii fiori de iubire pentru Reeve Maxfield, un englez venit să studieze pentru un semestru în America. Din păcate, relația lor este curmată brusc, iar Jam nu-și mai poate reveni și ajunge la o școală cu internat pentru adolescenți “fragili emoțional și foarte inteligenți“.
Aici, profesoara de literatură îi îndeamnă să citească romanul Clopotul de sticlă de Sylvia Plath și le dăruiește câte un jurnal, în care să își noteze gândurile. Inexplicabil, fiecare deschidere a jurnalului înseamna intrarea într-o lume suparealista, în care traumele care i-au marcat încă nu s-au petrecut si totul este bine.
Belzhar este numele pe care-l dau acestei lumi.
RECENZIE:
La început, pot spune, ca îmi parea o carte uşoară, cliseica…
Dar acum, după ce am finalizat-o, mi-am format o alta părere despre ea.
Nu îmi imaginasem că o carte aşa micuţa şi o coperta destul de banală, întrucat nu ne sugereaza prea mult idei despre conţinut se dovedeşte a fi plină de atatea emoţii, sentimente-un mic amalgam- si sfaturi.
Cartea debutează cu un mic prolog al naratoarei personaj în care ne destăinuie de ce a fost trimista la „The Wooden Barn”- o şcoala pentru „fragili emoţionali”- continuând apoi, cu o acţiune care te face să-ţi spui atâtea întrebări până la sfarşitul primului semestru, sfarşit care de altfel te face sa rămâi într-o stare voită de ebrietate literară.
„Cuvintele conteaza.”
Mă bucur nespus de mult că am „întalnit” o scriitoare ca Meg Wolitzer care a reuşit să reunească cu brio genuri atât de diferite: de la suspans, pasiune si dramă la roman poliţist, psihologic si de aventura.
Continuarea recenziei o găsiți aici: http://inimidintrecojidenuci.blogspot.co.uk/2017/07/recenzie-belzhar-de-meg-wolitzer.html