Tag: Mid-year book freak out

Am fost nominalizată la acest tag de către Oni de la Books vs Reality  și vreau să îi mulțumesc tare mult! Probabil tagul acesta va apărea puțin mai târziu, dar să știți că eu l-am făcut chiar la câteva zile de când am fost nominalizată :)) 


1. Cea mai bună carte pe care ai citit-o până în acest punct al anului 2017.

E imposibil să aleg! Am citit atât de multe cărți care mi-au plăcut super mult… Am să aleg Doamna de la Miezul Nopții numai pentru că sunt un fan înrăit al Cassandrei Clare. Dar am citit atât de multe cărți bune…


2. Cea mai bună continuare (a unei cărți) citită în 2017.

Nu am citit multe continuări, dar cred că una dintre cele mai bune a fost Orașul sufletelor pierdute de Cassandra Clare, al cincilea volum din seria Instrumente mortale. Nu am ce mai adăuga aici.


3. O carte nou lansată pe care nu ai citit-o încă, dar vrei neapărat.

Îmi doresc mult să citesc Răzbunarea ciorilor de Leigh Bardugo. Am citit Banda celor șase ciori și chiar vreau să văd cum se continuă.


4. Cea mai anticipată lansare din a doua jumătate a anului.

Hmmm… ăăăă… era ceva… Cred că 50 de zile înainte de sinucidere. Știu că de mult o văd că se anunță și chiar aș vrea să o citesc. Pare foarte interesantă!


5. Cea mai mare dezamăgire.

Se poate spune că nu am? Adică, serios, chiar dacă acum mi se pare o dezamăgire, când am citit cartea mi-a plăcut. Mie îmi place aproape orice carte. Și chiar vorbesc serios…


6. Cea mai mare surpriză.

Cred că a fost Cum să trăiești veșnic de Sally Nicholls. Este o carte pentru copii, dar nu mă așteptam să plâng la ea.


7. Noul autor preferat. (Debutant sau nou pentru tine)

Leigh Bardugo. Nu mă așteptam să îmi placă așa de mult Banda celor șase ciori. Acum sunt un mare fan al duologiei.


8. Cel mai nou crush pe un personaj.

Of, of, of… Pe cine să aleg… Am atâtea… Dar având în vedere că trebuie să fie cel mai nou, cred că este Seth din Întoarcerea de Jennifer L. Armentrout. Știu că acum vă uitați urât la mine, dar nu e vina mea că îmi plac personajele pe care le construiește.


9. Cel mai nou personaj preferat.

Magnus Bane. Tocmai ce i-am scris recenzia și sunt sigură că este unul dintre personajele mele preferate. Oh, Doamne! De ce nu pot unele personaje să fie adevărate?

(e cel din mijloc)


10. O carte care te-a făcut să plângi. 11. O carte care te-a făcut fericit.

O fată din bucăți de Kathleen Glasgow a fost efectiv sfâșietoare! Am plâns de cel puțin patru ori pe parcursul ei. Și eu nu obișnuiesc să plâng la cărți.

Spune-mi trei lucruri despre tine de Julie Buxbaum a avut un final exact așa cum aș fi vrut. Cum aș putea să nu fiu fericită când se întâmplă asta?


12. Cea mai bună ecranizare a unei cărți pe care ai văzut-o anul ăsta.

Având în vedere că Harry Potter și piatra filozofală ori nu se pune, ori e un răspuns clasic, voi alege Cele treisprezece motive de Jay Asher. Cred că se poate spune că e ecranizată. Am văzut serialul 13 reasons why chiar după ce am citit pentru prima dată cartea. Poate unii spun că e o prostie, mie nu mi s-a părut așa, dar este cea mai bună ecranizare pe care am văzut-o anul ăsta.


13. Recenzia preferată scrisă până acum.

Asta e greu de ales din două motive: (1) multe recenzii, deși am fost lăudată pentru ele, mi se par nașpa, de parcă nu aș ști să scriu și (2) pentru că sunt câteva recenzii care îmi plac și dintre care nu pot alege. Dar să zicem că recenzia cărții Banda celor șase ciori de Leigh Bardugo a fost una dintre cele mai mișto. Adică, mie îmi place mult cum arată 😀

Apropo, o găsiți aici: RECENZIE.


14. Cea mai frumoasă carte pe care ți-ai cumpărat-o (sau ai primit-o) anul ăsta.

Fantastic Beasts and Where to Find Them: Original Screenplay. Nu am ce comenta, doar delectați-vă cu frumusețea asta de copertă.


15. Ce cărți trebuie să citești până la finalul anului?

Ohm… Mult prea multe… Dar să zicem că ar fi: Moromeții, Lord of Shadow, Inima mea și alte găuri negre, Medeea și copiii ei, Saloviov și Larionov, și încă câteva care nu mi le amintesc…


Astă a fost și tagul. Voi nominaliza și eu pe:

De asemenea, poate prelua această leapșă oricine cu condiția să îmi lase și mie un link în comentarii pentru că eu chiar vreau să vă citesc răspunsurile 🙂