Puterea tăcută – Forța secretă a introvertiților de Susan Cain împreună cu Gregory Mone si Erica Moroz (Recenzie – tedy1000.wordpress.com)

Săptămâna asta revin în forță! Și prima dată voi posta o recenzie pe care am primit-o acum ceva timp, dar nu am reușit să o postez. Mă bucur că se mai găsesc oameni care vor să își spună părerea! 🙂 Enjoy!

Recenzia face parte din proiectul „Tu scrii, noi publicăm

Cititul m-a pasionat intotdeauna, dar niciodata nu m-as fi gandit sa incerc o carte pentru dezvoltarea personala. Asta pana cand, la insistentele surorii mele, am acceptat sa citesc una.
” Puterea tacuta ” m-a ajutat sa inteleg ca a fi un introvertit nu este o rusine sau un defect.Ce-i drept, m-am regasit in aceasta carte datorita faptului ca sunt o introvertita excelenta,iar pe o scara de la 1 la 10 m-as clasa pe locul 9, gata sa sar la 10.
Forta secreta a introvertitilor este reflectata de numeroasele cazuri prezentate in aceasta carte. Cazurile unor introvertiti desavarsiti care au realizat proiecte impresionante, cum ar fi Steve Wozniak care dupa ani de munca si pasiune pentru electronice a fondat Apple Computer impreuna cu Steve Jobs.In continuare este vorba despre un adolescent pe nume Justin, care mesterea din copilaria mica.Obsesia lui Justin a evoluat. Era absolut convins ca vrea sa construiasca un submarin. Si ce credeti ? A si reusit, gratie eforturilor si pasiunii lui nebunesti.
Pana acum nu credeam ca un temperament linistit este o super putere ascunsa. Credeam ca doar cei extrovertiti vor avea succes si ca eu am sa traiesc in umbra toata viata. Am realizat ca ma inselasem,la fel cum s-au inselat si prietenii extrovertiti ai unei adolescente de 16 ani care a avut curajul sa calatoreasca de una SINGURA  in jurul lumii,timp de 9 luni. Doar un introvertit ar fi capabil de un asemenea lucru.
In aceasta carte ne sunt prezentate modalitati ale integrarii sociale,modalitati prin care putem ajunge la acel titlu de „cel mai bun lider”, sfaturi si bineinteles incurajari pentru depasirea timiditatii si inlaturarea anxietatii.

Aștept cu drag și alte recenzii. Mai multe despre acest proiect găsiți aici: Tu scrii, noi publicăm.