Harry Potter și piatra filozofală de J. K. Rowling (Harry Potter #1)

Nu știu cum aș putea să îi fac o recenzie acestei serii, e aproape imposibil. Dar cred că această recenzie se va asemăna mai mult cu o povestioară în care vă voi spune ce am simțit când am citit a treia oară (cred) Harry Potter și piatra filozofală. 

Oh, Doamne! Cât de mult îmi poate place cartea asta! E pur și simplu minunată!

Prima dată când am citit cartea asta a fost cred că prin clasa a V-a ori clasa a VI-a. Știu doar că nu mi-a plăcut de la început. Am citit prima carte de abia după ce am văzut filmul. E o poveste lungă (sau nu chiar), așa că de ce nu v-aș povesti?

Totul a început când profesoara mea de română ne-a pus să citim Harry Potter, primele trei cărți parcă. Auzisem de Harry Potter de la tata, el îmi zisese că văzuse un film sau ceva de genul, așa că mă gândeam că nu îmi va plăcea, dacă tatei i-a plăcut. Am căutat cărțile, atunci parcă erau numai cele de la Egmont. Oricum, am găsit volumul 2 și 3. M-am apucat să citesc cel de-al doilea volum, dar ce să vezi, nu îmi plăcea de loc, rămăsesem cu impresia că nu îmi va plăcea, nu mă puteam bucura. Și așa era o perioadă în care nu citeam aproape nimic, nu aveam acea dragoste de lectură.

Așa că m-am gândit să mă uit la film. L-am rugat pe tata și mi-a dat primul film, l-am pus frumos pe televizor și m-am uitat. A fost primul film care nu era animație și care mi-a plăcut.

Știind deja ce s-a întâmplat în primul volum, am început să îl citesc pe cel de-al doilea. Mai târziu, am primit primul volum cadou și l-am citit în mai puțin de trei zile, asta era rapid la acea vreme.

Și iată-mă din nou, citind aceeași carte pentru a treia oară. Și încă nu m-am plictisit. Am citit-o cu o plăcere care îmi este greu să o descriu. Mi-am luat-o pe Hedwing din pluș, pijamalele cu Harry Potter, căciula de la Hogwarts și bagheta magică și m-am pus în pat entuziasmată. În vreo două-trei zile am terminat-o. Am citit-o încet, să o pot savura. Au fost atâtea momente și faze care mi le-am reamintit.

Nu am mai recitit de mult seria, deja începusem să uit unele părți. Îmi aminteam începutul, acea parte în care unchiul Vernon merge la serviciu și se întâlnește cu mulți omuleți ciudați cu pelerine fistichii, dar nu știam din ce carte este… Acum mi-am amintit :))

Și sunt atâtea și atâtea amintiri. Prima dată când vede Harry Aleea Diagon, mi-am amintit și eu cum m-am plimbat pe aceeași alee în februarie în Warner Bros Tour: The Making of Harry Potter. A fost magic, am retrăit o mulțime de amintiri și am citit foarte încet, bucurându-mă de fiecare cuvânt.

Știu că se poate să fie cea mai mare dezamăgire pentru adevărații fani, dar eu nu mi-am reamintit niciodată faimoasa replică: „Always”. Nu am sesizat-o prima dată când am citit-o și nici nu am mai apucat să recitesc Harry Potter și prințul semipur .

Nu știu ce aș putea să vă mai spun, în afară de faptul că vă recomand cu toată inima întreaga serie. Pentru volumul doi, probabil voi avea o recenzie mai clasică deoarece plănuiesc să citesc ediția ilustrată, în engleză, cu autograful ilustratorului.

De ce m-am apucat să o recitesc din nou? Cum am anunțat și pe pagina de Facebook a blogului, cei de la Pottermore organizează un club de carte în care vom reciti împreună cărțile (câte o carte pe săptămână) și ne vom împărtăși opiniile cu privire la anumite subiecte. Și am zis că e ocazia perfectă, oricum voiam să recitesc întreaga serie vara asta, dar știți cum e, totdeauna am altceva ce trebuie citit și zic că nu am timp și ajung să nu mai citesc. Cred că s-a organizat acest club deoarece Harry Potter serbează 20 de ani de la lansarea primei cărți, o ocazie perfectă să mă bucur de un maraton de cărți 🙂

8 gânduri despre ”Harry Potter și piatra filozofală de J. K. Rowling (Harry Potter #1)

 1. Maria Andreea zice:

  Eu citesc acum acest volum cu traducerea de la editura Arthur.
  Traducerea nu prea imi place pentru ca unele denumiri sunt aiurea( Aleea Diagon s-a tranformat in Aleea Tor, Hedwig este Hedwiga, etc.)
  Cartile de la Edgmont le-am devorat. In 2 luni am citit toate volumele si asta pentru ca eram la facultate si nu puteam citii toata ziua.
  Am citit-o pentru prima data la 20 ani si acum am 21 si o recotesc din nou. Filmele le-am vazut de n ori :)) sunt o dependenta de Harry Potter.

  Apreciat de 1 persoană

 2. dscrie21 zice:

  Am citit prima data Harry Potter si piatra filozofala prin clasa a cincea. Pot spune ca pana atunci nu imi placea sa citesc, a fost cartea care m-a introdus in lectura. De atunci in fiecare moment de nostalgie citesc cate un fragment din oricare carte din serie. Seria de la Edgmont o am si eu care e pe departe mai buna decat cea de la Arthur si abia astept sa iau si editia aniversara a cartii:))

  Apreciat de 1 persoană

 3. dscrie21 zice:

  Harry Potter e carte care m-a introdus in lectura si nimic nu se compara cu ea:). De la un copil ce nu citeste, am ajuns sa citesc in jur de 7-8 carti pe luna si totul i se datoreaza. Am luat seria din intamplare(cea de la Edgmont) si pot spune ca m-a captivat de la primul volum) . De atunci recitesc Harry Potter oricand am putin timp liber 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.