Întoarcerea de Jennifer L. Armentrout (Seria Titanii #1)

Nici nu mi-am dat seama cât de dor mi-a fost de un roman de-a lui Jennifer L. Armentrout! Femeie aceasta scrie incredibil de bine și chiar dă dependență. Dar haideți să intrăm direct în pâine! 🙂

Întoarcerea este un roman fantasy pe tema legendelor grecești, cu zei, titani ș.a.m.d. În prim plan îi avem pe Seth și Josie, cele două voci ale acestei cărți. Seth a făcut o înțelegere cu zeii, cu un an în urmă. Iar acum Apollo are o misiune specială pentru el: trebuie să păzească o fată care aparent este muritoare. Surprinzător, asta va fi o treabă destul de grea pentru el. De cealaltă parte o avem pe Josie, o fată normală care studiază psihologia și care are o întreagă viață înainte. Toate aceste lucruri încep să se clatine atunci când apare un tip ciudat, dar atrăgător, care îi spune diferite nebunii, cum că zeii chiar există. Numai că aceste lucruri se dovedesc a fi reale după câteva întâmplări stranii, iar Josie își dă seama că toate viața ei ia o întorsătură ciudată și că nu va mai fi la fel niciodată.

Acțiune non-stop și o poveste de dragoste incandescentă

După ce am terminat cartea, primul meu gând a fost: dacă iei sinceritatea scriiturii românești, adaugi elemente din seria Percy Jackson și olimpienii și mai alături două personaje principale perfecte din toate punctele de vedere, vei obține această poveste. E pur și simplu perfectă!

Multe nu am de spus despre roman, nu am nimic de criticat. Am doar de lăudat.

Pentru că am citit și seria Lux (toate volumele care s-au tradus), mi-am dat seama că autoarea are un stil de scriere caracteristic ei, știe să pună accente pe sentimente mai mult decât pe acțiune. Dar acest lucru nu înseamnă că nu vom avea parte de evenimente neașteptat exact când avem impresia că nimic nu s-ar mai putea întâmpla, ceea ce sporește suspansul deja creat.

Un alt element pe care l-am sesizat sunt glumele care te fac să râzi singur. Acele glume pe care, dacă le-ai face în mod obișnuit, nimeni nu ar râde, dar din cauza situațiilor, sunt foarte amuzante. E acel moment când întreabă unul: „Ce ai găsit? Cumva niște inimi de vită, pe acolo?” Partea amuzantă din toată această întrebare este că e foarte posibil să fie inimi de vită. A m impresia că acest lucru de cheamă comic de situație. Oricum, foarte atractiv în această carte! 🙂

Autoarea își cunoaște foarte bine cititorii și știe exact ceea ce ei vor să citească. Mi-am dat seama de acest lucru în timp ce cunoșteam personajul principal feminin, care este exact prototipul unei cititoare moderne. Jennifer știe cum să își facă cititorii să intre în poveste, încercând să identifice cititorii cu unul dintre personajele principale, dându-ne o senzație că și nouă ni s-ar putea întâmpla ceea ce i se întâmplă personajului.

Un ultim element pe care vreau să-l mai menționez este perspectiva duală care chiar mi-a plăcut. Am putut afla atât ce este în mintea lui Josie, cât și în cea a lui Seth și diferența dintre ceea ce gândesc și ceea ce spun sau fac. Un lucru care chiar adaugă un deliciu textului.

Recomand cu căldură acest roman! Mi-e mi-a plăcut foarte mult, chiar mai mult decât mă așteptam. Tot timpul am senzația că nu îmi va plăcea o serie scrisă de Jennifer L. Armentrout ca mai apoi să îmi dau seama că o ador. Îi sunt foarte recunoscătoare autoarei pentru finalul perfect. Îmi place că nu a ținut morțiș să țină pe jar cititorii până la volumul următor, a încheiat un capitol al poveștii, dar a lăsat loc și de acțiune foarte interesantă în următoarele volume. Abia le aștept!

Romanul mi-a fost oferit de Leda Edge și Editura Corint și îl puteți achiziționa de aici: link.