Trei coroane întunecate de Kendare Blake

Acum câteva ore am terminat Trei coroane întunecate și chiar nu știu ce să spun. Din această cauză mi-am și luat câteva ore ca să se așterne cum trebuie toată povestea. E complicat. E chiar foarte complicat…

Trei coroane întunecate ne promite o poveste despre trei surori regine care se vor lupta între ele pentru a câștiga titlul de regină a insulei. Și prin a se lupta mă refer până la moarte, regina care rămâne în viață câștigând tronul. Mă gândeam că vor fi intrigi și comploturi, suspans la tot pasul, că voi vedea în ce fel vor încerca să se omoare, fiecare având câte un har. Au fost doar iluzii.

Mirabella stăpânește cele patru elemente, e capabilă să stârnească vâlvătăi lacome sau furtuni violente doar pocnind din degete.

Katharine este o otrăvitoare și poate înghiți cele mai ucigătoare veninuri fără să simtă aproape nimic.

Arsinoe domină natura și despre ea se spune că ar avea harul de a face să înflorească trandafirul cel mai roșu și să îmblânzească leul cel mai aprig.

Numai că nu m-am gândit nici în străfundul minții că toate acestea sunt doar ceea ce cred oamenii de pe insulă. De fapt, Katharine și Arsinoe nu au niciun har (sau cel puțin încă nu s-a manifestat), iar Mirabella e puternică, dar manifestări mari tot o seacă de energie.

Nu vreau să dau spoilere, dar aceste lucruri le veți afla încă din primele câteva zeci de pagini.

Am sentimente amestecate cu privire la acest roman. Mă duce mult cu gândul la un roman de început, unul pe care se consolidează baza. Dar eu vreau acțiune. Ceva ce nu am găsit decât foarte târziu, undeva după pagina 260.

Nu vreau să spun că nu mi-a plăcut. În nici un caz. Mi-a plăcut chiar mult, dar asta nu înseamnă că așteptările prelungi și lipsa de acțiune nu au fost un obstacol în citirea cărții. Ideea de la care s-a pornit îmi place mult. Faza cu reginele care trebuie să concureze pe viață și pe moarte, harurile pe care ar trebui să le aibă, lucrurile pe care ar trebui să le facă sunt elemente care m-au împins să continui lectura.

Cine mă citește de ceva timp știe că ador descrierile bune și perioadele de liniște casnică, acestea fiind pentru mine importante în construirea unei povești bune. Iar în această carte am avut din plin din acestea. Au fost momente pe care le-am gustat cu plăcere, cu o relaxare de parcă aș fi acasă.

Un alt element pe care l-am adorat a fost decorul. Fiecare locuință în care era o regină reflecta exact harul pe care îl are (sau ar trebui să îl aibă). De la locuința reginii toxice, o casă întunecată și rece, plină de otrăvuri care mai de care mai periculoase, până la casa în care locuia naturalista, o simplă casă în care erau flori și plante peste tot, descrierile, locurile și senzațiile prin care am trecut m-au făcut să îmi placă și mai mult cartea.

Dar nu am putut trece peste lunga așteptare ce a planat deasupra primei părți, cea lipsită de acțiune. Toate personajele vorbeau despre ce se va întâmpla după Beltane, presupusa confruntare dintre regine, dar s-a terminat romanul și eu încă nu am ajuns la acel eveniment.

Tot ce mai pot spune e că finalul e o bombă, mai ceva ca a teroriștilor. Pur și simplu, după ce am citit ultima propoziție din carte, nu am putut face nimic altceva decât să mă holbez contrariată la un perete timp de cel puțin cinci minute. Nu mă așteptam absolut deloc. Am fost complet luată prin surprindere.

Ceea ce am adorat a fost ideea de carte. Știu că sună ciudat, dar sunt unele cărți pe care le ador doar din cauza faptului că îmi place să le ador. Din nou, știu că nu are sens. Dar chiar mi-a plăcut romanul în sine, ideea, locurile, faptele. A fost doar un singur element lipsă. Dar asta nu înseamnă că restul a fost doar muncă deșarte.

Sincer, recomand cartea dacă aveți răbdare. Sau mai puțină experiență într-ale cititului. Dacă îți plac comploturile și intrigile, eu cred că vei iubi acest roman. Eu abia aștept să citesc continuarea lui pentru că se promite o carte foarte interesantă!

Cartea mi-a fost oferită de Editura Corint spre recenzie și o puteți cumpăra de aici: link.

9 gânduri despre ”Trei coroane întunecate de Kendare Blake

 1. Madalina Badin zice:

  Cea mai buna prietena a mea, Nicoleta, adora cartea si mi-o tot recomanda :)) Eu, pe de alta parte, desi tin cont si de recomandarile pe care le primesc, nu ma simt suficient de atrasa de cartea asta. Stiu cum scrie autoarea, de la ea am citit si „Anna in vesmant de sange” (poate primi si noi odata volumul 2) si stiu ca scrie bine, dar „Trei coroane intunecate” ma atrage si nu ma prea atrage =)) Daca are vreo logica :))
  Felicitari pentru recenzie, a fost una frumoasa si sincera 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Claudia zice:

  Perfect de acord cu tine 🙂 Exact asta este si parerea mea despre carte. La inceput, mai bine de 3 sferturi din carte, mi s-a parut chiar usor plictisitoare. Finalul insa m-a lasat cu gura cascata si m-a convins ca ar trebui sa citesc si urmatorul volum 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Antoaneta zice:

  Inca nu am citit cartea, am tot citit in schimb recenzii (ceea ce eu fac rar pentru ca prefer sa nu imi formez o idee inainte de a citi efectiv acea carte) si sunt destul de curioasa despre ce este vorba. Banuiesc ca primul volum este asa lipsit de actiune pentru ca s-a pus accent pe celelalte?!? Poate gresesc din moment ce nu am citit efectiv cartea.
  Apreciez mult sinceritatea ta. Prefer articole de acest gen in care se explica ce si cum decat cele care doar lauda ori doar critica. Ai un stil foarte echilibrat.

  Apreciat de 1 persoană

   • Antoaneta zice:

    Banuiam eu. Fiica mea zicea acelasi lucru despre seriile scrise de grupul de autoare care publica sub numele de Erin Hunter. Fiecare prim volum din acele serii este mai…plictisitor prin detalii inserate si abia spre final e un pic de actiune. Incepand cu al doilea volum, de fapt, se intampla ceva care sa capteze atentia cititorului cu adevarat.

    Apreciat de 1 persoană

 4. dscrie21 zice:

  De curand mi-am achizitionat si eu Trei Coroane Intunecate de Kendare Blake si inca este pe lista de asteptare. Acum ca am citit recenzia stiu cat decat la ce sa ma astept si cu siguranta o voi citi mult mai repede, mai ales pentru ca mie imi place acest gen de carti

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.