Secretul libertății: Diavolul păcălit – Napoleon Hill (Recenzie – „Gândurile dintre pagini”)

La câteva zile după publicarea celei de a doua recenzii, am primit un mail cu încă o recenzie care se dorește să participe la proiectul Tu scrii, noi publicăm. Mă bucur mult pentru implicarea acestor oameni speciali care doresc să ne împărtășească câteva gânduri despre o carte pe care au citit-o. 

 Secretul libertății: Diavolul păcălit a fost scrisă în 1938 dar datorită subiectului foarte controversat, aceasta a fost publicată abia peste 70 de ani. Subiectul principal al cărții e faptul că autorul Napoleon Hill reușește să-i ia un interviu Diavolului. O carte în care Diavolul răspunde deschis la întrebările adresate de autor. În această carte ni se prezintă faptul că: frica, furia, invidia, lingușeala, lenea, indiferența, obiceiul de a tărăgăna lucrurile și alte lucruri de acest gen, sunt piedici ale Diavolui, cum recunoaște și el în interviu.

„Ați fost vreodată paralizați de frică sau de rușinea de a vă fi fost frică? Frica – sau rușinea de a-ți fi frică – te poate împiedica să iei deciziile corecte atunci când ești față în față cu pericolul. Frica poate ori să te motiveze, ori să te paralizeze. Recunoscând aceasta și reacționând în mod diferit la stările de frică, poți mereu să-ți schimbi viața în mai bine […] Lingușeala este o momeală extrem de valoroasă pentru cei care vor să dețină controlul. Are consecințe foarte puternice datorită faptului că se folosește de două dintre cele mai des întâlnite slăbiciuni omenești: vanitatea și egocentrismul […] Flatarea este momeala principală folosită de bărbați pentru a seduce femeile. De fapt, și femeile îi lingușesc pe bărbați ca să preia controlul asupra lor, în special pe cei care nu pot fi manipulați prin sex [… ] De fiecare dată când cineva acceptă să-i fie gâdilat orgoliul, intervin eu (adică Diavolul) și încep să creez un nou ratat. Îi inspir pe oameni să lingușească în toate relațiile, pentru că cei care se lasă influențați devin în scurt timp ratați.”

Diavolul spune: Îi fac pe oameni să mă lase să gândesc în locul lor, deoarece ei sunt prea leneși și prea indiferenți să gândească măcar pentru ei înșiși.

Continuarea recenziei o puteți citi pe blogul Gândurile dintre pagini:  http://www.ganduriledintrepagini.com/secretul-libertatii-diavolul-pacalit-napoleon-hill-recenzie/

Pagina de Facebook a blogului Gânduri dintre pagini:  https://www.facebook.com/ganduriledintrepagini.ro/

AȘTEPT ȘI ALTE RECENZII, MAI MULTE DETALII DESPRE PROIECT GĂSIȚI AICI.