6 motive pentru care Cassandra Clare este o distrugătoare de inimi

Tocmai am terminat de citit Doamna de la Miezul Nopții de Cassandra Clare și am o certitudine: autoarea distruge inimi, dar într-un sens bun :). Aveți aici 6 motive pentru care Cassandra Clare este una dintre autorii mei preferați.

  1. Modul în care este scrisă, stilul de scriere sunt pur și simplu perfecte. Nu este nimic ce aș dori să schimb la carte. Modul de construcție al descrierilor, al acțiunii și stilul de scriere al Cassandrei este covârșitor și clar o operă de artă.
  2. Situațiile imposibile. Romanul este plin de ele. Momente în care crezi că totul s-a terminat (deși mai sunt sute de pagini până la finalul lui). Și modul în care personajele reușesc să scape din ele.
  3. Când te aștepți mai puțin, intervine ceva neprevăzut. Crezi că totul e bine, totul merge ca pe roate și toate cele? Nimic mai greșit! Poți fi sigur că autoarea o să îți dea toate astea peste cap. Un personaj pe care l-ai crezut bun, un prieten cu intenții ascunse, relații la care nici nu te-ai gândit, toate astea au o probabilitate de a-ți ieși în cale.
  4. Iubirea imposibilă. Este un element pe care Cassandra Clare îl folosește din plin. Fiecare serie semnată de ea stă sub steaua unei dragoste interzise. Că o fi iubire (de tip eros) dintre frați, dintre parabatai sau un triunghi amoros fără cale de ieșire, autoarea te va face să plângi în pumni de toate evenimentele prin care trec personajele cu pricina.
  5. Oricâte așteptări ai avea, oricât de tare te-ai pregăti sufletește, niciodată nu vei reuși să fii pe deplin pregătit pentru ceea ce vei citi. Scrisul autoarei este ca o furtună. Te întoarce, te sucește și te aduce în pragul epuizării psihice. Toate acestea prin situațiile pe care le creează, prin personajele pe care le construiește și prin marele tablou pe care îl creează.
  6. Personaje care nu pot exista în realitate. Oricât de mult ai vrea tu. Cassandra Clare creează personaje cu totul și cu totul ireale. Sunt personaje la care visăm cu toții. Pe lângă frumusețea lor impresionabilă, în general văzută prin ochii altui personaj, aceasta construiește o parte psihologică de invidiat. Multe dintre personajele sale sunt reale, fac atât alegeri bune cât și alegeri greșite, dar dau dovadă de un curaj, de o hotărâre, de o iubire pentru familie și pentru prieteni încât te simți copleșit. Și îți pare așa de rău când revii la realitate și îți dai seama că nu vei găsi niciodată așa un om. Dar măcar rămâi cu speranța 🙂

Voi ce motive aveți să o iubiți pe Cassandra Clare?