Top 5 serii fantasy preferate

Îmi doream să fac o listă. Și astfel m-am gândit să fac o listă cu 5 serii fantasy care îmi plac. 🙂 Enjoy! 

5. Forțele răului absolut de Kelley Armstrong 

Am citit seria asta acum 2 ani, cred. Dar țin minte că mi-a plăcut la nebunie și din această cauză am inclus-o în acest top. Este ceva despre niște copii cu abilități mai speciale și care au fost trimiși într-un ospiciu (cred?), iar lucrurile degenerează urmând să se descopere un întreg plan nebunesc.

4. Percy Jackson și olimpienii de Rick Riordan

Am început această serie acum 3 ani. Și nici azi nu am terminat-o. Dar asta nu m-a oprit să o includ în topul de față. Am citit 4/5 volume și pur și simplu m-a fermecat de la primul volum. Este despre un băiat care este un semizeu (jumătate om, jumătate zeu) și care are o grămadă de aventuri super faine.

3. Instrumente mortale de Cassandra Clare

Deși multora nu le place, pentru mine această serie are un loc special în inimioara mea. E atât de drăguță încât am zis că trebuie neapărat să o pun în acest top! Sincer, m-aș mira dacă este cineva care nu știe despre ce e vorba. Dar, pentru cei puțini care nu știu: în prim plan avem nephilimii care luptă împotriva demonilor, apărând oamenii care nu au habar de existența creaturilor. Acțiunea se petrece în New York, iar Clary este personajul principal.

2. Dispozitive infernale de Cassandra Clare

Este prima serie pe care am citit-o de la Cassandra Clare. Și m-a făcut să o ador încă de la primul volum. Are un locușor special în lista mea și în inima mea. Ca și cea de dinainte, este despre nephilimi, numai că acțiunea se petrece în Londra, pe la 1800 (parcă).

1. Harry Potter de J. K. Rowling

Nici nu se putea altfel. Harry Potter este și va fi întotdeauna (sper) în vârful listei! Este o serie care m-a făcut să continui să citesc, este seria cu care mi-am început cariera de cititor. 🙂

Acesta a fost topul meu! Mi-aș dori să știu care sunt cinci dintre seriile voastre preferate, le aștept în comentarii 😀