Leapșă: Cărți contemporane românești

Am primit această leapșă de la Antoaneta de la Drumul vieții și îi mulțumesc tare mult! Și îmi pare rău că am răspuns așa de târziu la ea! Eu spun să nu o mai lungim cu introduceri și să trecem direct la tag! 😀

1.Primul autor român contemporan – ce carte ai citit?

Nu sunt sigură. De fapt, absolut deloc sigură. Dar cred că a fost Rockstar de Cristina Nemerovschi. Îmi amintesc că ea a fost cea care m-a făcut să vreau să citesc mai mulți autori români contemporani, mi-a arătat că românii noștri chiar scriu bine.

2.De la ce autor român contemporan ai citit cele mai multe cărȚi?

Altă întrebare grea… Cred că am citit trei romane de Cristina Nemerovschi (Rockstar, Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată, Păpușile). Deci, se pare că pe ea am citit-o cel mai mult. Cum am zis, de scriitura ei m-am îndrăgostit prima dată 🙂

3.Cuplul preferat din cărțile românești contemporane

Clar, Victoria și Arrio! Oana Arion a construit o relație foarte frumoasă între cei doi pe parcursul seriei Nemuritor.

4. Eroul din cărțile românești contemporane în mâinile căruia ți-ai pune viața?

Hmm.. Cred că ar fi Ian din seria Nemuritor a Oanei Arion. Chiar nu știu pe cineva mai capabil…

5. Fantasy sau romance românesc?

Nu știu de ce, dar îmi place mult fantasy-ul românesc. Desigur, depinde și de autor. Dar întotdeauna îmi place mai mult fantasy decât romance.

6. Cărți românești – nume românești? Sau cărți românești – nume străine?

Mi se pare destul de ciudat să fie cărți românești și nume străine, dar nu mă deranjează. Adevărul e că mi se pare ciudat și cărți românești cu nume românești… numele românești mă vor face întotdeauna să mă simt ciudat (ce face școala din oameni…)

7. Eroina preferată?

Cred că Luna din Păpușile Cristinei Nemerovschi este eroina mea preferată. Nu e chiar eroină, dar mie așa mi se pare. Pentru mine e un adevărat model care mă învață cum să fac să nu treacă viața pe lângă mine.

8.Ultima carte românească citită?

ROCKescu de Cristian Ghica. Am cumpărat-o împreună cu Rock sub seceră și ciocan de la lansarea de carte.

9. Care este următoarea carte semnată de un autor român contemporan pe care ți-ai propus să o citești?

Mi-am propus să citesc Rock sub seceră și ciocan de Nelu Stratone, dar tot o amân. Nu e chiar o narațiune, e mai mult ca o colecție de amintiri.

10. Un mesaj pentru autorii români contemporani

Pentru cei pe care i-am citit și pe care îi ador vreau să le transmit să nu se piardă niciodată pe drum și să continue să scrie oricât de greu ar fi, pentru a putea salva și învăța și alți oameni. Iar, pentru cei pe care nu i-am citit le transmit să nu se lase niciodată de așa ceva, să scrie pentru fanii lor și să aibă încredere în talentul lor.

Această leapșă o dau oricărui dorește 🙂