Top 10 autori preferați

Îmi place mult să fac liste! Așa că am zis să fac o listă cu autorii mei preferați. Dar, nu m-am gândit nici o secundă cât de greu îmi va fi să fac această listă. După multe ore de gândire, aici aveți lista cu 10 dintre autorii mei preferați:

10. Rainbow Rowell ocupă locul zece datorită cărții Fangirl. Nu ammai citit nimic scris de această autoare, deși am auzit că Eleanor & Park ar fi foarte bună. Dar m-am regăsit atât de mult în Fangirl încât aceasta a urcat peste noapte în topul cărților pe care le ador. Este o scriere pe care orice fangirl ar trebui să o citească. Te face să nu te mai simți singur.

9. Locul nouă este ocupat de Rick Riordan. Nu am citit nimic altceva decât seria Percy Jackson și olimpienii, pe care nu am reușit să o termin, volumul cinci pe care încă nu l-am lecturat. Dar, cu toate acestea, seria ocupă un loc printre preferatele mele. Toate legendele pe care le-am descoperit în această serie, toate informațiile despre zeii greci, dar și aerul care planează peste cărți m-au făcut să consider aceste scrieri un must read pentru orice adolescent.

8.Locul opt este luat de Veronica Roth, autoarea faimoasei serii Divergent, dar și a recentei cărți Pecetea morții. Autoarea m-a fermecat în deosebi cu Pecetea Morții, scriere care m-a fascinat și m-a obsedat în aceeași măsură. O carte care le are pe toate, un SF-fantasy remarcabil de bine construit. Dar și seria Divergent a fost una pe care am savurat-o din plin.

7.Lavinia Călina este una dintre cele mai bune scriitoare de fantasy din țară. Iar eu ador literatura fantasy. Astfel, Neamul corbilor, Zona zero și Ultimul avanpost sunt serii/cărți care nu lipsesc din biblioteca mea. Romane în care suspansul, răsturnările de situație și evenimentele pe muchie de cuțit nu lipsesc.

6.Ioana Duda este o autoare pe care o respect și o consider o femei minunată. Toate scrierile ei, până acum două, fac parte din sufletul ei, sunt o parte din ea. Iar asta apreciez cel mai mult, curajul de a te exprima, de a spune cine ești, fără rușine. Jurnalul primei mele morți și Instinct sunt romane care m-au trăit în același timp în care le-am trăit și eu pe ele. E ceva cu totul magic la acestea.

5.Stephenie Meyer mi-a încântat inima cu minunata serie Amurg, o serie ce m-a obsedat și pe care am citit-o în doar o săptămână, cel mult două. A fost ceva neașteptat și ceva… nici nu am cuvinte să mă exprim. Iar apoi, a venit cu Chimista, o carte care mi-a captat atenția, chiar dacă greu la început, dar care mi s-a imprimat bine în minte. Un thriller greu de uitat cu suspans pur la fiecare pagină.

4.Pe locul patru se află Suzanne Collins. Trilogia Jocurile foamei a fost o lectură marcantă. M-a învățat ce înseamnă curajul, ce înseamnă o pâine pentru oamenii care nu au ce mânca, că nu trebuie niciodată să te dai bătut și că trebuie să lupți în continuare. Nu este ceva concret care m-a făcut să ador această serie, dar simt în sinea mea că e ceva prea măreț pentru a fi exprimat în cuvinte.

3.Cristina Nemerovschi este autoarea mea preferată româncă. Atunci când mă gândesc la ce autori ador, ea este una dintre primii care îmi vin în minte. Deși încă nu am reușit să lecturez tot ce a scris, acest lucru fiind datorat și rapidității cu care scoate câte o carte nouă, ador tot ce am citit până acum. Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată și Păpușile, în frunte cu Rockstar sunt scrierile care m-au învățat cum să-mi trăiesc viața.

2. Pe locul doi nu se poate să nu se regăsească J. K. Rowling. Merită locul întâi, din păcate ocupat, pentru faptul că mi-a schimbat viața substanțial. Seria Harry Potter mi-a marcat existența așa cum nu a mai făcut nimeni și nimic. Dar nu toate scrierile ei se încadrează printre favoritele mele, Moarte subită fiind una dintre ele.

1.Cassandra Clare va fi pe locul unul în fiecare top de genul acesta pe care îl voi face. Pur și simplu, sunt obsedată de tot ce scrie și ador până și scrierile care au critici nu prea bune. Astfel, Instrumente mortale, Uneltiri întunecate, Dispozitive infernale, The Bane Chronicles, The Shadowhunter Codex și altele, nu numai că nu lipsesc din biblioteca mea, dar sunt și printre seriile/cărțile mele preferate.

Care sunt autorii voștri preferați?

5 gânduri despre ”Top 10 autori preferați

 1. Claudia zice:

  Din lista ta, Cristina Nemerovschi si Veronica Roth sunt si preferatele mele. Inca nu am citit ”Pecetea mortii” dar daca pe tine te-a incantat asa de mult sigur o sa imi placa. Seria Divergent este o carte care mi-a mers la suflet.
  Iar din scrierile Cristinei cel mai mult mi-a placut ”Zilele noastre care nu vor mai fi niciodata” desi nu pot zice ca am citit prea multe din cartile ei. Mi-as dori sa citesc si ”Papusile”. Sper sa o fac cat de curand ca prea am auzit lucruri bune despre carte 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Madalina Badin zice:

  Cassandra Clare este si una dintre preferatele mele. Mie imi mai plac si Maria Folea (a scris „Slowroom”, aparuta la Herg Benet), Francisco Goldman, Renee Ahdieh, Colleen Hoover, Leigh Bardugo, Michelle Hodkin, Natasa Alina Culea (o ador pe doamna asta, cartile ei sunt minunate), Stephen King ❤
  Si astia-s doar o parte din toti autorii care imi plac :))))

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.