5 greșeli pe care le face orice cititor

Ei bine, nu sunt greșeli catastrofale pe care le face un cititor. Astfel că am să vorbesc despre cinci greșeli minore prin care probabil le-ai făcut și tu. Eu sigur le-am făcut și chiar de mai multe ori. Deci… aici sunt cinci greșeli pe care poate le-ai făcut în viața ta de cititor:

  1. Atunci când citești pagini la care nu ai ajuns sau chiar sfârșitul cărții. Deși câteodată ne dă doar un impuls de a termina cartea, de cele mai multe ori această greșeală ruinează întreaga carte. Fie voit, fie fără voie, acest lucru probabil te va face să îți dorești să nu fi făcut asta. De prea multe ori mi-au fugit ochii în direcții nedorite, cu câteva rânduri mai jos, stricând suspansul, sau doar când doream să văd câte pagini are cartea dar fără să vreau mi-au alunecat ochii pe o pagină și au citit instantaneu un spoiler.
  2. Atunci când te apuci să citești o carte foarte bună într-o perioadă încărcată. Cassandra Clare, Veronica Roth și Jennifer L. Armentrout mi-au scăzut rezultatele școlare. În timp ce citeam o carte scrisă de una dintre aceste autoare, pur și simplu nu puteam face nimic. Nu mâncam, nu dormeam, nu scriam și nu dormeam. Astfel am reușit să citesc seria Lux de Jennifer L. Armentrout cu câte un volum la 2 zile, trei volume din Instrumente mortale de Cassandra Clare, un volum la fiecare 3 zile și cele patru volume din seria Divergent de Veronica Roth, câte un volum la 2-3 zile. În timpul școlii. Trebuie să mă învăț minte să nu mai fac greșeala asta!
  3. Atunci când pui cartea într-un loc în care se poate uza. Pun cărțile în o groază de locuri. Și de câteva ori am uzat o carte, lucru pe care îl urăsc. Ador să îmi văd cărțile ca noi! Într-un rucsac unde se află o sticlă cu apă, pe marginea chiuvetei, pe masa din bucătărie, chiar și în bibliotecă, de fiecare dată am udat, murdărit și îndoit o carte. Trebuie să fiu mult mai atentă.
  4. Atunci când împrumuți o carte unei persoane care nu este de încredere. Am făcut și această greșeală, neștiind prea bine persoana în cauză. Eu cred tot timpul ce e mai bun despre oameni. Astfel nu de puține ori am primit o carte cu pagini îndoite, cu coperta îndoită, cu cotorul uzat, cu desene pe ea sau cu pete. Nu mai spun de cărțile care nu mi-au fost returnate după ani de zile sau chiar care nu mi-au fost returnate nici până în ziua de azi, probabil nu le voi mai vedea vreodată. De aceea vă sfătuiesc să aveți grijă cui împrumutați cărți, mai ales dacă vă iubiți cărțile și țineți la ele ca la ochii din cap (cazul meu).
  5. A cincea greșeală nu mi-a mai trecut prin minte. Astfel că vă las pe voi să completați și să îmi spuneți ce greșeli ați făcut în viața voastră de cititori. Poate așa învățăm și noi din greșeli 🙂