Top 10 cărți must read în 2017

Nu prea am făcut recomandări de lectură, așa că m-am gândit, cu ocazia concursului organizat de Librex, să vă recomand zece cărți pe care trebuie să le citiți în 2017. Astfel, dacă nu ați citit cărțile din lista de mai jos, ar trebui să vă puneți la punct 🙂 Enjoy!

(Cărțile sunt în ordine aleatorie.)

  1. FangirlO primă carte pe care v-o recomand este Fangirl de Rainbow Rowell. Eu am citit varianta în engleză și mi s-a potrivit ca o mănușă. Este despre calvarul pe care îl simți atunci când ești introvertit, despre problemele cu care te confrunți atunci când ești obsedat de o carte/ un serial/ un film. Este perfectă pentru fete, dar cred că le-ar plăcea și unor băieți, dacă e pe gustul lor. Recomand această carte mai ales că acum a apărut și traducerea ei în română.
  2. World Of Books WebDoamna de la Miezul Nopții de Cassandra Clare nu poate lipsi în ruptul capului din acest top. Să fiu sinceră, nu am citit încă romanul, dar sunt 100% sigură că este o carte perfectă, care merită cu vârf și îndesat să fie citită. Orice e scris de Cassandra Clare merită citit! Din câte am aflat este povestea a doi parabatai ce se îndrăgostesc (acest lucru fiind împotriva regulilor morale).
  3. World Of Books WebÎn acest top nu poate lipsi cea mai nouă carte a lui J. K. Rowling și anume Fantastic Beasts and Where to Find Them: Original Screenplay. Îmi place la nebunie deoarece este ca și cum aș vedea filmul din nou și din nou de câte ori o recitesc. Este ceva special. O ador în principal pentru că ador filmul (l-am văzut de trei ori!) și o recomand deoarece cred că este o lectură mai mult decât fascinantă pentru fanii autoarei.
  4. World Of Books WebA patra carte pe care o recomand este scrisă de o scriitoare pe care o ador, Cristina Nemerovschi. Prima dată m-a fermecat cu Rockstar, o carte despre puterea de face față morții și de a-ți continua drumul cu capul sus. O carte care te învață să te accepți și să fii tu însuți, să fii împăcat cu ceea ce ești, cu ceea ce crezi.
  5. World Of Books WebIar a doua oară m-a fermecat cu Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată. Un roman la fel de minunat cum este și titlul. Este despre prietenie, despre puterea de înfrânge anxietatea și de a te regăsi pe tine. Cristina Nemerovschi are un stil de scriere atât de special încât mă face să recomand aceste două cărți cu toată inima. Citiți-le că merită!
  6. http://www.hergbenet.ro/carte/jurnalul-primei-mele-morti-ioana-dudaCa să rămânem în zona autorilor români, următoarea carte pe care o recomand este Jurnalul primei mele morți de Ioana Duda. Cartea ilustrează ultimele ore ale Valentinei de dinainte să se sinucidă. Cred că ar trebui să fie citită deoarece are niște puncte de vedere asupra vieții la care mulți dintre noi nu ne gândim. Este un roman despre autocunoaștere și despre prietenie, despre acceptarea propriilor regrete și despre curajul de a simți tot ce ți se întâmplă.
  7. World Of Books WebExorcizat de Radu Găvan nu poate lipsi din acest top deoarece în acest roman întâlnim România zilelor noastre. Radu Găvan are un stil de scriere direct și pune în evidență atât lucrurile plăcute cât și cele deloc plăcute și ne învață să ne confruntăm cu ele. Este un roman pentru care ai nevoie de curaj ca să-l accepți și să-l prețuiești la adevărata sa valoare.
  8. World Of Books WebDeși îmi place foarte mult cum scrie Lavinia Călina, am citit doar cele două volume din Neamul Corbilor. Astfel recomand această serie pentru stilul autoarei, fană a răsturnărilor de situație și a evenimentelor neașteptate. E o serie fantasy care te cucerește de la primele pagini. Mai multe nu vreau să mai zic 🙂
  9. World Of Books WebUltima recomandare din sfera românească este seria Nemuritor de O. G. Arion. Tot o serie fantasy, dar de data asta cu legende nordice foarte interesante. Recomand în special pentru misterul și suspansul cu care ne încântă. Este o serie care te face să treci prin toate stările, un duș de emoții.
  10. http://www.libris.ro/chimista-stephenie-meyer-TRE978-606-719-920-8--p1072654.htmlUltima carte pe care o includ în acest top este Chimista de Stephenie Meyer. Pentru mine a fost o carte specială pe care mi-am dorit-o de foarte mult timp. Romanul este un thriller foarte fain, care te ține în suspans nonstop. Eu zic că merită citită, dar să nu o comparați nicio secundă cu celelalte scrieri ale autoarei. Cartea este foarte bună, atâta timp cât nu aveți așteptări de la ea.World Of Books Web
libraria-librex-ro_-1Librex organizează un concurs pentru bloggerii de carte. Puteți citi mai multe despre el aici.
Librex este atât o editură care publică cărți bune, dar și o librărie online de unde puteți cumpăra cărți online.