5 momente prin care trecem când citim

Cred că orice cititor a trecut prin diferite momente de-a lungul vieții lui. Și multe momente legate de cărțile pe care le citește. Iar, eu m-am hotărât să notez cinci dintre cele mai întâlnite momente prin care trece un cititor atunci când lecturează o carte.

  1. Cred că momentul prin care a trecut orice cititor este acela când îți moare personajul preferat. Acel moment crud în care îți vine să plângi pentru că tocmai îți dai seama că un personaj pe care îl adorai moare. Și îți dai seama că nu vei mai citi nimic din ceea ce face, ci doar niște amintiri ale lui. E unul dintre cele mai triste momente.
  2. Nu știu dacă mulți dintre cititori au trecut prin acest moment, dar eu sigur am trecut. Vorbesc despre momentul acela când cartea devine prea intensă și trebuie să faci o pauză. Sunt unele cărți care atât de tare te încarcă cu informații despre viață și alte aspecte ale ei încât ai nevoie de niște minute ca să poți să asimilezi ceea ce ai citit.
  3. Un moment foarte comun, cred că până și cititorii care lecturează o carte la câteva luni au trecut prin el, este acela când apare o răsturnare de situație. Nu știu cum vă simțiți atunci când treceți prin acest moment, dar eu prima dată sunt indignată, apoi încep să îmi pun întrebări și la sfârșit asimilez ceea ce tocmai am citit. Răsturnările de situație fac uneori deliciul cărții 🙂
  4. Un alt moment prin care au trecut multe cititoare, poate și cititori, este acela când te îndrăgostești de un personaj. Cred că fanele Cassandrei Clare știu foarte bine ce simți când treci prin acest moment. Desigur, atunci când se întâmplă asta nu poți decât să speri că nu vei suferi tare mult când termini cartea.
  5. Un moment întâlnit mai rar, prin care nu trec toți cititorii decât de câteva ori, este acel moment când te identifici cu un personaj. Este un moment cu adevărat special și unul care merită să îl trăiești măcar o dată. E foarte mișto să simți că cel care face toate acțiunile din carte seamănă cu tine. Ne dă speranță că poate vom putea și noi să facem asemenea lucruri.
Voi prin ce momente treceți atunci când citiți?

Până data viitoare, să aveți o zi uimitoare! 🙂