Family of Books Tag

M-am gândit să nu termin anul într-o notă negativă și am hotărât să fac un tag pe care l-am găsit pe blogul Books, Vertigo and Tea. Tagul creat de Booktuber Acacia Ives presupune numirea unor cărți care răspund întrebărilor, întrebări care corespund cu membrii familiei. Astfel, îmi cer scuze de pe acum pentru traducerea cam ciudată a întrebărilor. 🙂


Părinte: O carte care te-a îmbrățișat atunci când ai avut nevoie.

(Parent: A book that hugs you when you need it.)World Of Books Web

E foarte greu să vă explic ce înseamnă pentru mine această carte. Este mai mult decât o simplă alinare, este o dovadă că există speranță chiar și atunci când o pierdem pe a noastră. Ea a fost pentru mine ca o îmbrățișare de fiecare dată când o citeam, mă făcea să văd lumea cu ochi mai buni. M-a învățat că există bine chiar și acolo unde văd doar ură. Pentru mine a fost exact ca un părinte care te învață că viața nu este atât de neagră precum pare, că există fericire dacă o cauți și nu te dai bătut.


Părinte: O carte care ți-a dat reguli după care să trăiești.

World Of Books Web(Parent: A book that gave you morals and rules to live by.)

Prin Rockstar, Cristina m-a învățat o grămadă de lucruri. M-a învățat să fie întotdeauna eu însămi și să nu îmi pese ce spun alții. Totul e să mă simt eu bine, în pielea mea, cu persoana care sunt. Să mă accept așa cum sunt, să accept că mai fac și greșeli, sunt un om. Ca și Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată, Rockstar este un roman care va rămâne bine întipărit în amintire pentru toate lucrurile pe care mi le-a arătat.


FRATE MAI MIC: o CARTE CARE ESTE ATÂT DE DRĂGUȚĂ ÎNCÂT TE ENERVEAZĂ!

(Younger sibling: A book that’s so cute its’ annoying!)World Of Books Web

Mda, James și piersica uriașă este o carte tare drăguță pentru copii. Am savurat-o cu plăcere. Numai că e atât de drăguță și atât de pentru copii, încât uneori mă enervează faptul că nu pot găsi și eu în curtea din spate o piersică uriașă cu care să călătoresc. Dar, asta e. Numai James are așa noroc! 🙂


frate mai mare: O carte care e mai presus de orice.

(Older sibling: The book nothing else lives up to.)http://www.grupulcorint.ro/magazin/index.php?dispatch=products.view&product_id=2702

În cel mai bun sens al expresiei, această carte cred că este mai presus de orice. E una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit în viața mea și un motiv pentru care o iubesc pe Cassandra Clare. Această carte are de toate, suspans, răsturnări de situație, nerăbdare, dragoste și acel final magnific pe care nu îl voi uita cât voi trăi. E pur și simplu regina cărților fantasy, din punctul meu de vedere.


BUnic: o carte favorită, veche, cu înțelepciune și un anumit miros.

(Grandparent: The old fave with wisdom and a certain smell.)http://www.editura-art.ro/carte/poveste-despre-doua-orase

Datorită Cassandrei Clare și a seriei sale, Dispozitive infernale, am ajuns la această carte, dar mai ales am ajuns să iubesc această carte.  Dacă m-ați cunoaște, ați ști că eu nu prea le am cu literatura generală, cea care ne cultivă și ne face oameni deștepți. Pur și simplu, încă nu simt o atracție spre așa ceva. Dar citatele din Poveste despre două orașe din trilogia Dispozitive infernale m-au făcut să înțeleg cu adevărat ce înseamnă acest roman. Am înțeles cum ar trebui să abordez acțiunea și cum să înțeleg cât mai bine. Și m-au făcut să îmi dau seama de valoarea pe care o reprezintă această poveste superbă.


Mătușă: Cartea pe care o citești când ai nevoie să simți că ai emoții.

(Aunt: The book you can read when you need to feel your emotions.)http://www.hergbenet.ro/carte/instinct-ioana-duda

Instinct de Ioana Duda a fost mai intensă decât m-am așteptat. Romanul, care e construit doar din însemnări ale Ioanei din viața de zi cu zi, conține niște lucruri foarte intense. Ea ne învață să simțim din plin tot ce ni se întâmplă și să nu ne fie frică. Să nu avem frică să simțim. Pentru că doar așa vom fi învingători. Dacă vrei să știi cum să simți lumea, cum să o privești dintr-o altă perspectivă, cartea asta e perfectă.


Unchi: cartea care te face să râzi.

(Uncle: The book that makes you laugh.)orasul-oaselor

Cred că toată lumea care a citit seria sau măcar cartea de față înțelege la ce mă refer. Nu multe feluri de umor mă prind, dar umorul negru e cel care mie se pare de departe cel mai amuzant. Pentru mine, glumele lui Jace au reușit să îmi însenineze zilele cele mai urâte și să mă facă să râd singură în locuri publice. Dar, cartea asta mi-a plăcut nu numai din cauza glumelor destul de macabre, are mult mai multe atuuri. Oricum, dacă ești genul căruia îi place umorul negru, această carte e numai bună pentru tine.


Copilul tău: cartea care ți-a schimbat viața.

(Your child: The book that changed your life forever.)cartea-harry-potter-si-piatra-filozofal

Nu mint deloc dacă spun că Harry Potter și piatra filozofală mi-a schimbat complet viața. E adevărat, nu a fost prima carte pe care am citit-o, nu a fost nici măcar prima carte care mi-a plăcut. Dar a fost prima carte care m-a făcut să îmi dau seama că vreau să citesc mai mult, mult mai mult. Și că nu vreau să mă las niciodată de așa ceva. A fost prima carte care m-a făcut să continui pe acest drum, m-a făcut să înțeleg că lumea cărților nu se rezumă doar la ce îmi dă de citit la școală. Cred că dacă nu aș fi citit acest roman nu aș fi scris acum acest tag și nici măcar nu aș avea un blog, Aș fi cu totul altă persoană.


Familie extinsă: cartea care ți-a arătat că viața poate fi diferită de cum credeai.

(Extended family: The book that shows you that life can be different to what you know.)http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/adolescenti/zi-dupa-zi-218896.html

Știu că pare ciudat, dar acest roman chiar m-a ajutat să înțeleg că viața nu e chiar așa cum am crezut. Personajul principal care e doar o ființă și care se trezește în fiecare dimineață în corpul altui om, fie el fată sau băiat, m-a făcut să înțeleg că există sute de mii de oameni care au probleme. Că nu doar eu am probleme, că nu doar eu contez. E greu să explic și să expun adevărata valoare a acestui roman. E pur și simplu incredibil de fascinant. Dacă vreodată vreți să experimentați ceva nou, vă recomand cu căldură Zi după zi de David Levithan.


 

Asta a fost și cu acest tag. Eu îl dau oricui dorește. Și abia aștept să citesc răspunsurile voastre!

Până data viitoare, la mulți ani! 🙂