Isla și fericirea până la adânci bătrâneți de Stephanie Perkins 

http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/adolescenti/isla-si-fericirea-pana-la-adanci-batraneti-244897.htmlMi-a fost foarte dor să scriu o recenzie. Am tot citit cărți, dar nu am avut deloc timp să scriu. Și îmi pare rău pentru asta. Dar ar trebui să intrăm în pâine și să vă spun ce părere am despre această carte.

În primul rând, am primit-o ca și cadou de la o prietenă foarte dragă. Acesta fiind și unul dintre motivele din cauza căruia am citit-o foarte repede. Am vrut să descopăr ce mi-a adus în dar.

Mă așteptam la o poveste de dragoste, una tipică și fără prea multe lucruri de interes pentru mine. Din păcate, nu sunt foarte atrasa de acest gen. Dar am fost curioasă și voiam să văd dacă mă înșel.

Este greu sa descriu cartea. Și ca să vă pun în temă, mai jos aveți un rezumat.

Isla este o fată timidă cu parul roșcat. Este îndrăgostită de mulți ani de un băiat și crede că nu are nicio șansă cu el. Dar, într-o vară, după un drum la dentist unde i s-au administrat niște medicamente contra durerii care acționează ca drogurile, ea vorbește cu el. Și de aici începe toată povestea. Cei doi se apropie încetul cu încetul și ajung sa fie împreună. După numai o luna cei doi sunt îndrăgostiți până peste cap unul de celalalt și toată viața e numai lapte și miere. Asta până când încep problemele cauzate de relația lor. Nesiguranță, neîncrederea și lipsa comunicării vor lăsa un gol între cei doi care va fi foarte greu de umplut înapoi.

Ce să zic? Nu prea am ce sa zic. Scria pe coperta IV, un comentariu al cuiva, revista sau ceva de genu: o dragoste care visăm ca tuturor să ni se împlinească. Și tocmai asta este problema acestei cărți, pur și simplu, este mult prea perfectă. Poate sunt eu mai tare sau mai dură, dar pe mine nu m-a făcut să cred că s-ar putea întâmpla așa ceva vreodată.World Of Books Web

Oricum, nu scriu această recenzie ca să vorbesc de rău această carte, dar nu sunt foarte multe puncte forte pe care să le comentez. Câteva părți interesante sunt mai ales acelea în care se vede evoluția personajelor influențate de celelalte personaje. Am putut vedea cum se dezvoltă Isla, dintr-o fată destul de timidă care are un singur prieten foarte bun, într-o fată cu capul pe umeri care socializează fără vreo grijă și care începe să aibă încredere că lucrurile se vor aranja bine.

în concluzie, nu știu ce zic despre această carte. Cred că merită citită dacă ați mai citit cărți scrise de această autoare (am auzit că are și alte cărți care sunt destul de bune) sau dacă vă place genul romance.

Ce pot spune sigur este că această carte este o companie plăcută pentru o călătorie agitată! :))

Până data viitoare, sper să aveți sufletul curat! 🙂