Nu plânge sub clar de lună de Heather Davis

http://www.libris.ro/nu-plange-sub-clar-de-luna-heather-davis-LED973-102-274-1--p362360.htmlSincer, nu am auzit de această carte până nu am văzut-o pe un grup de pe Facebook, unde se fac schimburi. Și m-am gândit ca are un titlu care sună interesant. De ce nu? Am luat-o la un schimb, nici nu mai știu ce carte am dat pentru ea. Când a ajuns am avut surpriza sa aflu că este în format de buzunar. Nu știu ce să zic, dar am aflat recent că edițiilor de buzunar le lipsesc bucăți din poveste,aşa că am fost puțin dezamăgită.

Deși am luat-o luna trecută, de abia acum am simțit că este momentul să o citesc. A fost o lectura de weekend, un weekend istovitor (am cules struguri, ceea ce este un lucru mai greu decât pare).

Este o poveste tipică. Ceea ce sincer mi-a plăcut. Îmi era dor de o poveste care să nu fie foarte complicată și care să respecte acel model clasic de roman fantasy.

Deci o avem pe Shelby, o fată care întotdeauna dă de necaz. După ce clachează a mia oară, este trimisă de către mama sa vitregă într-o tabără de vară, respectiv în Tabăra Semilunii. Acolo cunoaște un băiat, Austin, care culmea! este vârcolac. Nu eu v-am dat spoiler, ci chiar sinopsisul o face. Trist. Știu. Și vă dați seama că nu va ieși nimic bine, adică fata asta nu poate sta departe de băieții frumoși, iar Austin se încadrează în aceasta categorie.

Cum am mai spus, este o poveste tipică. Acel gen: frumoasa și bestia (care e tot frumoasă), doar ca adaptată secolului XXI.

Prea multe nu am de comentat. Nu este ceva despre chiar merită să scriu sau să dezbat. Pur și simplu, este o carte foarte, dar foarte simplă (alt cuvânt nu îmi vine în minte).

În final, nu știu dacă să vă recomand cartea. Eu spun așa: dacă vrei să citești acel gen de roman fantasy tipic și vrei ceva scurtuț, zic că merge. Dar dacă vrei sa citești ceva cu mai mult substrat psihologic sau ceva cu mai multe sentimente, te sfătuiesc să alegi altceva. Și, dacă te hotărăști să citești cartea, îți recomand să nu ai niciun fel de așteptări, pentru ca probabil multe nu vor fi împlinite.

Până data viitoare, aveți grija când e luna plina! 🙂