Îmi place să citesc literatură de duzină

Cred că una dintre cele mai mari probleme ale mele este faptul că ador literatura de duzină. Am așa un sentiment de bine când ghicesc ceea ce se va întâmpla și îmi place la nebunie să citesc despre lucruri care nu există.

Acest lucru însă mă face să fiu încadrată de mulți în tiparul oamenilor inculți. Și nu este un lucru de care să fiu mândră. Din această cauză, mult timp am ascuns ceea ce citeam. Nu doream sa știe lumea ce citesc și să își formeze o idee despre cine sunt (sau despre o latură a mea).

Asta s-a schimbat atunci când m-am hotărât să creeze acest blog. Acum toată lumea știe ce citesc. Și mă simt bine. Până ce mă întrebă cineva ce citesc în acel moment, iar când află că citesc ceva fantasy fac o fată în genul ,,Cred că fata asta e puțin ciudată…” și ma întreabă de ce citesc asa ceva.

De ce citesc asta și, mai important, de ce îmi place? Este o întrebare foarte simplă. După cât de mult sunt stresată din cauza şcolii (și faptul ca sunt la un liceu cu renume nu e ceva bun) și a altor lucruri, am nevoie de o pauza de la viață. Am nevoie de ceva care să nu mă facă să gândesc, ceva care să mi se ofere de-a gata. Și să mă preocupe probleme care nu pot exista în lumea reala sau care sunt foarte banale. Este ca o gura de aer luată de la viața care mereu e pe fugă.

Și știu că ceea ce citesc nu mă ajută cu nimic. La absolut nimic. Nici la dezvoltare și nici să îmi dea teme de gândire sau informații noi. Este adevărat. Dar uneori nu am nevoie sa mi se ofere aşa ceva. Am nevoie doar de o ieșire. E ca și cum ies pe ușă afară din realitate și pentru ceva timp sunt cu totul în altă lume.

Și știu că ar fi bine să nu îmi mai petrec timpul citind ,,prostiile” astea, dar dă dependență. La un moment dat simți nevoia să citești asa ceva. Citesc și cărți care sa fie considerate inteligente, dar am momente în care simt ca trebuie să citesc ceva unde creierul meu să fie pe pauză.

Deci am și eu o dependență… Dovadă că sunt om 🙂

Voi ce fel de literatura preferați? Ce genuri literare vă ajută să luați o pauză de la viață sau pe care le considerați că ar trebui citite?

6 gânduri despre ”Îmi place să citesc literatură de duzină

 1. Geo zice:

  Un articol frumos!
  In generală, liceu si facultate am citit literatura grea ca sa zic asa, dar, dupa o anumită vârsta am ales sa citesc ceea ce ii face placere sufletului: romance, historical- romance, fantasy, Young- Adult… Si deocamdata ma simt foarte bine asa.
  In ceea ce priveste faptul ca unul si altul incearca sa te catalogheze, pur si simplu nu ii lua in seama. Este normal sa simti nevoia de relaxare!
  Lecturi placute iti doresc, indiferent ce ai alege sa citesti.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Mirabela zice:

  De ce spui că e o problema ca citești literatura de duzina? :))
  Nu, nu e o problema, e mult mai bine decât să pierzi timpul la TV cu cine știe ce programe. Nu am o afinitate pentru literatura de duzina, nu fiindcă simt ca mi-aș jigni inteligenta cu ele sau ca vezi Doamne, se uita urât la mine cineva, ci pur și simplu fiindca nu-mi plac. Prefer cărțile mai dure, care sa ma indemne la meditație și vreau să fie și bine scrise. Dar mai fac și eu maratoane de Sandra Brown :))

  Apreciat de 1 persoană

   • Mirabela zice:

    Eh, am pățit-o și eu. Citeam la școală într-o oră liberă o carte și a intrat profa de română, care mă întreabă foarte entuziasmata ce citesc. Ce puteam să-i spun? Că citesc „Dragostea unui bărbat cu ochi albaștri”? :))
    Am simțit că m-aș face de râs. Te înțeleg perfect, deci. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.