Demonii oceanelor de Justin Somper (Vampirații #1)

http://www.librarie.net/p/95541/DEMONII-OCEANELOR-vol-VAMPIRATII-Justin-SomperAm citit această carte la îndemnul unei prietene. Ea mi-a zis că este o serie super faină de care sigur mă voi îndrăgosti. Sper să fie așa. 🙂

Probabil voi scrie o recenzie destul de scurtă, nu sunt prea multe elemente pe care să le critic, dar voi încerca să îmi exprim cât de bine pot ideile.

În centrul poveștii îi avem pe doi frați, Connor și Grace, care rămân fără tată. După înmormântare, ei fug pe mare pentru a evita niște evenimente neplăcute. Pe mare însă îi prinde o furtună și le spulberă barca. Fiecare dintre cei doi este salvat de un vas, pe Connor îl salvează un vas de pirați, iar Grace este salvată de nava Vampiraților. Ei sunt foarte convinși că se vor regăsi, iar în goana lor vor trebui să treacă peste multe obstacole.

Ceea ce m-a surprins destul de mult a fost faptul că este o serie pentru copii. Nu mă așteptam ca într-o serie pentru copii să își aibă loc pirații, vampirii și alte creaturi destul de…. sângeroase cred că le-aș putea numi. Și acum parcă o aud pe prietena mea spunând: „Da… Vorbește fata care a început să citească doar din cauza cărții Ordinul Secret al Fetelor de pe Strada Caramel” (care este o carte foarte ciudată și este pentru copii, dar mie mi-a plăcut și încă îmi place la nebunie)

Nu mă așteptam să îmi placă atât de mult. Am mai încercat o dată să citesc o serie cu pirați, dar pe la al doilea volum, am lăsat-o baltă. Și când am văzut că această serie îmbină pirații cu vampirii, am fost destul de reticentă. Dar, mă bucur atât de mult că a reușit să îmi zgândărească fiorul interesului!

Acțiunea a fost foarte ingenios construită. Ceea ce m-a făcut tot timpul să o citesc în continuare a fost curiozitatea mea în legătură cu regăsirea celor doi. Mă întrebam dacă se vor reîntâlni în acest volum, ce se va întâmpla atunci, cum vor decurge lucrurile și o groază de alte lucruri.

Personajele… ehh, aici am avut câteva probleme. Cred că aici se vede într-adevăr că vorbim despre o carte pentru copii. Personajele au avut doar un iz de substrat psihologic. Avem remușcări și speranță, durere și bucurie, dar foarte puține emoții care par să treacă de aceste limite își fac apariția în această carte. Putem vorbi despre personaje care sunt puțin mai reci, nu pot spune că sunt de gheață, dar nici nu simt la adevăratul lor potențial.

Recomand această carte tuturor :). Este bună atunci când ai în jur de 13-14 ani, dar o poți citi la orice vârstă, dacă ai chef de ceva mai ușor dar și cu ceva aventură. Se citește foarte ușor, cartea pare voluminoasă dar scrisul este măricel. Și… da, recomand cu mare drag iubitorilor de fantasy, așa ca mine!

Până data viitoare, aveți grijă la vampirați! 🙂