Noua și scurta viață a lui Bree Tanner de Stephenie Meyer (Amurg #3.5)

noua si scurta viata a lui bree tannerCum se putea să citesc toată seria Amurg și să sar acest volum? De obicei, îmi place să citesc absolut toate volumele din seriile care sunt pe lista mea de lectură. Astfel că nu am trecut peste „Noua și scurta viață a lui Bree Tanner”, pe care am citit-o după ce am terminat întreaga serie, deși este volumul 3 și jumătate.

Nu știu de ce, dar am văzut pe Goodreads destul de multe recenzii negative. Și asta sincer m-am mirat. Am intrat pe Goodreads după ce am terminat de citit cartea și am fost curioasă să văd ce părere au alții. Și am văzut ceva recenzii de câte o stea sau două, deși rating-ul este de 3.51.

Sincer, poate că înțeleg gândurile celor care au citit această carte și nu le-a plăcut. Nu este o poveste normală, e mai mult un fel de poveste de umplutură, nu te face să te gândești că a fost ceva ce merita citit ci mai mult ceva ce merita lămurit. Iar nu cred că a avut sens ce am scris, dar sper că înțelegeți ce am vrut să spun.

Chiar și la începutul cărții scrie că acest manuscris, care a devenit roman, este publicat cu scopul ca cititorii să poată vedea cum este transformarea pentru oamenii normali, să înțeleagă cum este să fii într-o bandă de nou-născuți, dar, mai în special, să afle povestea unui personaj care apare doar într-o scenă din volumul 3. Mie mi s-a părut că astfel vrea să dovedească realismul personajelor, să arate că în spatele fiecărui personaj este o poveste.

Și un scurt rezumat:

Bree este un vampir nou care încearcă să supraviețuiască într-o bandă de nou-născuți. Acest lucru este riscant, dar nu știe alt ceva ce să facă. Într-o noapte, când iese la vânătoare pe străzile Seattle-ului, îl întâlnește pe Diego, un vampir ceva mai bătrân ca ea. Aceștia vânează împreună și Bree își dă seama că nu toți vampirii vor să distrugă și să omoare și că există și vampiri care se pot gândi la consecințele acțiunilor lor, iar unul dintre ei este chiar Diego. Cei doi se ascund pe timpul zilei într-o peșteră subacvatică, unde leagă o prietenie și discută despre motivul pentru care au fost creați. După ce îl urmăresc într-o noapte pe șeful lor și își dau seama că au fost creați pentru a lupta contra altor vampiri și pentru a ucide o anumită fată (pe Bella). Nu știe cine este în spatele acestui plan complicat, dar acest lucru nu îi va fi suficient pentru a rămâne în viață.

Mie mi-a plăcut, chiar foarte mult. Poate o fi din cauză că e ultimul volum pe care îl citesc din seria Amurg și este ca un fel de rămas bun, sau poate că mi-a plăcut povestea destul de scurtă, dar interesantă. Nu știu exact, dar cert este că mi-a plăcut. Pentru mine cred că va fi acel gen de poveste pe care o citești de zeci de ori și nu te poți plictisi de ea.

O recomand celor care au citit seria Amurg, desigur doar dacă credeți că v-ar place. Deja știți sfârșitul poveștii, deci nu veți avea parte de suspans, dar eu cred că se merită. Și pentru 112 pagini eu zic că e bine să încercați că nu vă ia mult timp să o citiți.

Până data viitoare, sper să fiți în viață! 🙂