Eclipsa de Stephenie Meyer (Amurg #3)

https://ro.wikipedia.org/wiki/Eclipsa_(roman)Am terminat și al treilea volum și nici nu știu când a trecut. Doamne! Cum e legal să existe așa cărți? Nu știu pentru alții cum e, dar la mine se înscrie în categoria cărți-drog. Acele cărți care nu te lasă să faci nimic altceva decât să citești și, dacă ai noroc, să dormi.

Cred că am să încep această recenzie în spiritul celei de data trecută și voi scrie un mic rezumat (care de obicei se adeverește să fie puțin mai mare :)) ).

Un criminal necunoscut face furori în Seattle și acest lucru îi îngrijorează pe cei din familia Cullen. Între timp Bella încearcă să fure timp cu Jacob, pe care Edward îl crede periculos din cauza naturii lui (vârcolac). După ceva timp, lucrurile încep să se precipite. Cineva ajunge în camera Bellei și nimeni nu știe cine, în Seattle se presupune că ar fi niște vampiri nou-născuți și Victoria încă vrea să își răzbune perechea, James, vrând să o omoare pe Bella. Toate acestea îi fac pe vampiri și pe vârcolaci să lucreze împreună pentru a o proteja pe ea. Oare vor supraviețui confruntării ce va urma? Oare Victoria o va găsi? Iar, inima ei va mai fi întreagă după toate cele întâmplate?

eclipsa 1Ei bine, această carte cred că este una dintre cele mai emoționante din toată seria (și din câte am citit, dar asta e partea a doua). Cred că chestia asta, faptul că două chestii care se urăsc pot colabora pentru a ajuta ceva ce iubesc ambele părți e destul de emoționantă. E ceva ce nu vedem în fiecare zi (eu nici nu am văzut-o vreodată).

Acțiunea a fost foarte interesantă. A fost structurată inteligent astfel că în prima parte a romanului am avut mai mult un fel de atmosferă calmă, comună, iar a doua parte a fost pe repede înainte și foarte plină de suspans. Aș putea spune că a fost savuros 🙂

Personajele ai fost atât de… nu am cuvinte. Pur și simplu, au fost rupte de realitate prin personalitatea nu chiar perfectă, dar pe aproape. Puterea cu care fiecare își apăra familia și ceea ce iubesc este atât de uimitoare că, pe lângă că m-a lăsat mască, mi-a stors și ceva lacrimi.

Cărțile astea sunt moarte sigură pentru mine. Probabil am să am o perioadă destul de neagră după ce  voi termina întreaga serie…

Recomand și această carte cu aceleași gânduri cu care am recomandat și volumele anterioare. Dacă mă gândesc mai bine, sunt curioasă să văd impresia voastră despre această serie. Aștept părerea voastră în comentarii și sper să fiți cât mai sincer în legătură cu această serie. Mai am un singur volum și deja îmi este frică…

Până data viitoare, aștept părerea voastră! 🙂