Lună nouă de Stephenie Meyer (Amurg #2)

http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/adolescenti/luna-noua-amurg-vol-ii-8908.html#utm_source=2parale&utm_medium=Campaign&utm_campaign=7be23e6c7Când m-am apucat de această serie nici nu mă gândeam că mă va prinde așa de tare. Nici nu am suflat, nici nu am scris, nici nu am dormit cât timp am citit-o. De abia acum am terminat-o și mi-am găsit timp și voință să fac recenziile pentru volume.

Nici nu știu cu ce să încep. Sunt atât de distrasă că nici nu îmi pot prinde ideile. Cred că am să încep cu un scurt rezumat și după el am să văd ce idei am să le discut.

Este ziua de naștere a Bellei și familia Cullen nu poate rata o asemenea ocazie, astfel că Alice îi face petrecerea de ziua ei. Un incident neplăcut strică cheful tuturor și acest incident îi dă de gândit lui Edward. El se hotărăște să plece, iar acest lucru îi frânge inima Bellei. După luni în care ea a fost ca o umbră se hotărăște să se întâlnească cu un vechi prieten, Jacob, care o bine dispune mai mult de cât credea. După ce Alice are o viziune în care Bella se aruncă de pe o stâncă lucrurile se precipită, iar fiecare face alegeri pe muchie de cuțit. Oare va putea Bella să îl salveze pe Edward din pericolul în care se pune singur? Vor scăpa cu bine de pericolul care îi paște pe amândoi? Se vor rezolva problemele într-un final?

luna noua 1Ei bine, a fost o lectură încântătoare. Am început să cunosc mai bine personajele și să mă împrietenesc cu ele (ceea ce uneori nu e bine). Am început să judec anumite fapte și gânduri (care nici asta nu e bine) și am început să mă acomodez cu atmosfera (care mi se pare cea mai faină din câte am întâlnit).

Acțiunea a fost… faină. Chiar mi-a plăcut! Pericolul de moarte mă va atrage întotdeauna, indiferent de poveste. Și a fost exact cum trebuie, ca și în volumul anterior. Bine structurată cu momente de liniște și banal, dar și nelipsitele momente de suspans.

Personajele au început să mi se pară mai drăguțe. Probabil la prima vedere arată cam bizar, dar de la al doilea volum deja devin simpatice, deși cele simpatice lipsesc o parte din roman. Dar, asta e. Pot vedea și o ușoară maturizare a lor, dar foarte delicat.

Nu știu ce să mai zic….

Recomand această carte pentru că recomand toată seria. Nu are niciun sens, dar înțelegeți voi. Al doilea volum nu cred că vă va dezamăgi, fiindcă este un pretext pentru a introduce un nou tip de creatură supranaturală (vârcolaci), deci un volum și mai interesant.

Până data viitoare, sper să aveți zile faine! 🙂