Da ce repede a trecut luna iulie! Parcă nici bine nu am început-o că deja s-a și terminat. Și cum nu trece nicio lună în care să nu îmi măresc colecția de cărți, am hotărât că este timpul să fac un Nou în bibliotecă pentru luna Iulie. 🙂
Nu știu exact câte cărți am cumpărat, deci le voi număra în timp ce scriu postarea.
Ultimul Viking, primul din seria Nemuritor, este un roman care abunda in creaturi fantastice, dar care, in acelasi timp, este presarat cu date si fapte istorice reale. Nu lipsesc situatiile amuzante si o poveste de iubire cum nu s-a mai vazut. Cititorul are totodata ocazia de a afla lucruri interesante despre credintele si zeitatile vikingilor, precum si despre creaturile mitologice intalnite in legendele diferitelor culturi.
Victoria Grey, o tanara pragmatica si bine ancorata in real, se trezeste prinsa intr-o aventura periculoasa avand ca miza un stravechi tezaur viking, asupra caruia planeaza un blestem ingrozitor. Pornind intr-o calatorie extraordinara catre o lume ascunsa si intunecata, sceptica Victoria este obligata sa inteleaga si sa accepte regulile acestei noi lumi. Va reusi acest lucru? Oare de-a lungul drumului se va regasi pe sine, cea de odinioara?
2. Călătoarea de Diana Gabaldon, primul roman din seria Outlander (cartea o puteți găsi aici)
Povestea care a stat la baza serialului OUTLANDER
Anul 1945. Claire Randall, fosta sora medicala, se intoarce din razboi și pleaca cu sotul intr-o a doua luna de miere. Dar o stanca magica descoperita intr-un loc misterios o transforma intr-o calatoare in timp, care se trezește brusc intr-o Scotie macinata de lupta, in Anul Domnului… 1743.
Azvarlita intr-un alt secol de forte pe care nu le intelege, protagonista trebuie sa infrunte conspiratii și primejdii care ii ameninta viata… și ii pun la incercare inima. Destinul i-l scoate in cale pe tanarul razboinic James Frazer si Claire trebuie sa aleaga intre fidelitate si dorinta, intre doi barbati, intre doua vieti.
„O carte captivanta si emotionanta… care evoca impresionant tinutul si legendele Scotiei.“
Publishers Weekly
3. Talismanul de Diana Gabaldon, a doua carte din seria Outlander (cartea o puteți găsi aici)
A doua parte din seria OUTLANDER.
4. Magonia de Maria Dahvana Headley (cartea o puteți găsi aici)

Inca de cand era mica, Aza sufera de o boala misterioasa de plamani, din cauza careia ii este tot mai greu sa respire, sa vorbeasca – sa traiasca. Tot ce pot doctorii sa faca e sa ii dea medicamente si sa spere ca reusesc sa o mentina in viata. Asa ca atunci cand Aza vede o corabie in cer, familia ei considera ca e vorba de un efect secundar nemilos al pastilelor. Dar Aza e sigura ca nu e o halucinatie. Poate sa auda pe cineva de pe vas strigandu-i numele.
Doar cel mai bun prieten al ei, Jason, o crede. Jason, care intotdeauna a fost alaturi de ea. Jason, pentru care ea ar putea avea niste sentimente mai mult decat prietenesti. Dar inainte ca Aza sa se gandeasca mai bine la asta, ceva groaznic se intampla.
Boala o doboara.
Aza pleaca din aceasta lume. Si ajunge intr-alta.
5. Cei 100. Ziua 21 de Kass Morgan (cartea o puteți găsi aici)
Continuarea romanului Cei 100 de Kass Morgan, acum un serial TV de succes
Secrete vor fi dezvaluite, credinte schimbate si legaturi puse la incercare. Cei 100 trebuie sa lupte pentru supravietuire in singurul fel posibil – impreuna.
Au trecut 21 de zile de cand Cei 100 au ajuns pe Pamant. Sunt singurii oameni care au pus piciorul pe planeta de secole… sau cel putin asa au crezut. Confruntati cu un dusman necunoscut, Wells incearca sa tina grupul impreuna, Clarke pleaca spre Muntele Weather, in cautarea celorlalti Colonisti, iar Bellamy este hotarat sa-si salveze sora cu orice pret. Intre timp, pe nava, Glass trebuie sa faca o alegere imposibila intre dragoste si insasi viata ei.
6. Dracula. Lumina și umbra Ordinului Dragonului de Brian Storker (cartea o puteți găsi aici)
Brian Storker este pseudonimul literar al scriitorului Pavel Buèek. S-a nascut la Praga in anul 1970.
Despre vampirologie si despre figura lui Dracula s-a preocupat inca din frageda tinerete, dar numai in ultimii ani a avut posibilitatea de a se dedica studierii vietii lui Vlad III Draculea, cunoscut – mai ales – sub numele de Vlad Tepes.
A dedicat timp si studierii romanului „clasic” Dracula, precum si vietii si operei lui Bram Stoker. Atat de mult l-a impresionat acest roman, incat s-a decis sa scrie o continuare in spiritul romanului care l-a consacrat pe Bram Stoker. Pentru ca romanul sa respecte cat mai mult faptele istorice si specificul local, a facut multe calatorii in Transilvania.
Romanul Dracula – Lumina si umbra Ordinului Dragonului este un „horror gotic clasic”, bazat pe fapte, locuri si personaje istorice reale.
Prima editie ceha a aparut in anul 2009 si a fost lansata la Centrul Cultural Roman de la Praga. Un an mai tarziu, autorului i se decerna un premiu pentru contributia adusa la literatura gotica.
7. Fata cu picioare de sticlă de Ali Shaw (cartea o puteți găsi aici)
In arhipelagul St. Hauda’s Land se petrec lucruri neobisnuite. Ceata dezintegreaza orizontul in straturi nemiscate de aer, stanci amenintatoare iti intorc privirea, in mlastini nesfarsite zboara vite cu aripi de fluture si se ascund secrete intunecate, o creatura transforma totul in alb dintr-o singura privire, meduzele se refugiaza in golfuri pentru a muri, iar Ida MacLaird se transforma treptat intr-o statuie de sticla. Cautarea unui leac pentru aceasta boala neobisnuita ii ofera Idei intalnirea cu barbatul pe care il va iubi pana la moarte: Midas Crook, un singuratic, un inadaptat care cauta sa fotografieze raza de lumina perfecta. In timp ce Ida accepta cu resemnare metamorfoza in sticla, Midas, la randul lui, trece printr-o metamorfoza cu mult mai dureroasa: aceea de a redeveni om. O poveste melancolica, ai carei eroi se definesc prin deciziile si indeciziile trecutului lor, iar iminenta mortii pare aproape tangibila. Romanul scriitorului britanic Ali Shaw, o fabula magica despre destin, este o combinatie emotionanta de mituri nord-europene, realism psihologic si fantasy si un debut promitator.
8. Păpușile de Cristina Nemerovschi (cartea o puteți găsi aici)
La început n-au fost cerul și pământul. La început au fost Dora și Luna.
Aprilie, 2011: Dora – care are 18 ani, cântă într-o trupă rock și se pregătește de bac –o întâlnește într-o noapte pe carismatica și misterioasa Luna. Alter ego, iubită, idol, sau toate la un loc? Povestea lor de dragoste se împarte între aventuri extreme și dorința de a-i face pe cei din jur să le accepte relația, totul sub amenințarea unei profeții vechi de peste zece ani, care s-ar putea adeveri sau nu. O familie cu multe secrete, toate întunecate, și o provocare: Dora va trebui să o iubească pe Luna împotriva tuturor.
August, 2014: O surpriză romantică pentru Luna ia o întorsătură neașteptată și Dora va observa cum lumea pe care o știe, în mijlocul căreia se află iubirea ei, se surpă definitiv.
La început n-au fost cuvântul, Dumnezeu sau întinderea nesfârșită de ape. La început au fost Dora și Luna.
Și totul a pornit de acolo.
Păpușile – o poveste despre iubire și moarte. Despre toate lucrurile care contează.
9. Instinct de Ioana Duda (cartea o puteți găsi aici)
Dau dependență. Și sunt dependentă de clientul meu. Sunt o prostituată. De lux. Prețul e mare. Și mi-l plătesc de fiecare dată. Pentru că am ales să mă vând mie. Sunt propria-mi curvă. Mă iubesc și mă vreau. Mă chem. Și intru în mine cu o forță tumultuoasă. Ea urlă, sfâșiată. Dar se predă, firavă. E în brațele mele, alintată, sărutată, mângâiată. Sunt în siguranță. Cu mine. În mine.
„Ce se află dincolo de măștile pe care ne-am obișnuit să le purtăm zi de zi prin lume, dincolo de coaja opacă – și uneori înșelătoare – care pare să ne protejeze o vreme de privirile oamenilor? Durere. Și iubire. Și moarte. Și tentative de suicid. Și supraviețuire. Și sex fără amor. Și amor cu mult sex. Și traume. Nevroze. Părinți. Și vină. Și iertare. Niciodată pentru mine. Și instincte. Multe instincte. Miros. Piele. Foame. Sete. Dor. Deziluzii. Visuri. Speranță. Tot sufletul meu. Mai presus de orice, frumusețe și curaj. Frumusețea de a fi exact așa cum ești, până la capăt, și curajul de a accepta și iubi asta. Așa e Ioana. Primiți-o cât mai aproape de inimă, în locul acela doar al vostru, unde nu există ipocrizie sau prejudecăți. O să vă mângâie. O să vă trezească. O să vă schimbe.” (Cristina Nemerovschi)
Și ultimele 3 cărți, adică numerele 10, 11 și 12, fac parte din trilogia Sânge satanic de Cristina Nemerovschi (cărțile le găsiți aici)
Deci, se pare că am adăugat în bibliotecă luna trecută vreo 12 cărți. Ei bine, cred că ar trebui să mă mai liniștesc, dar pe cine păcălesc? Sunt norocoasă dacă reușesc să iau mai puține luna asta :))
Mi-ar plăcea să știu ce ați adăugat în biblioteca voastră și aștept listele în comentarii!
Până data viitoare, la multe cărți! 🙂