Cei 100 de Kass Morgan

World Of Books WebO vizită la Cărturești Verona mi-a fost de ajuns ca să îmi sară un ochi această carte. Și ce se întâmplă cu cărțile care îmi sar în ochi? Desigur, le cumpăr și le citesc cât de repede pot. Asta a fost povestea cumpărării romanului.

La cele 269 de pagini pe care le are, nu mă așteptam la o poveste prea interesantă sau prea faină. Adică, am auzit multe despre această carte și chiar am auzit în general lucruri bune, iar atunci când am văzut cât de mică este ma-m cam îndoit puțin de părerea pe care mi-o făcusem.

Dar, am o veste bună pentru orice cititor. Romanul este mai mult decât interesant, este chiar foarte… nu știu de ce, dar nu găsesc un cuvânt mai bun decât fain. Cartea m-a surprins prin povestea foarte fascinantă.

Și, ca să înțelegeți de ce cred asta, vă las mai jos cu un scurt rezumat:

După ce rasa umană a fost salvată pe muchie de cuțit după un război nuclear devastator, omenirea s-a refugiat în navete spațiale, foarte bine organizate. !00 de delicvenți au fost selectați pentru o misiune pe Pământ: să verifice radiațiile și să informeze navele dacă omenirea poate să se întoarcă pe planeta natală. Fiecare dintre cei trimiși are povestea, sentimentele și amintire lui.  Oare vor reuși cei 100 să rămână în viață? Dar cei de pe navă vor reuși să rămână în viață până ce venirea pe Pământ va fi sigură?

Pe parcursul cărții urmărim mai multe perspective, cred că vreo patru mai exact. Ne sunt prezentate trăirile și emoțiile a celor patru personaje, ceea ce mie mi se pare foarte interesant. Am aflat cum se trăiește pe acele nave și acest lucru mi-a stârnit foarte mult interesul.

Acțiunea începe din momentul când sunt pregătiți cei 100 pentru călătoria pe care o vor face. Pe parcurs întâlnim numeroase incursiuni în trecutul fiecărui personaj pentru a putea înțelege mult mai bine povestea sa. Mi-a plăcut combinația dintre momentele ușoare și momentele  cu ceva suspans. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine.

Nu vreau să vă spun prea multe deoarece îmi este frică să nu dau din greșeală spoilere.

Recomand cu căldură această carte, în special celor pasionați de lumi fantastice sau postapocaliptice. Este o poveste plăcută care merită citită pentru ingeniozitatea cu care a fost construită această lume.

Până data viitoare, să vă simțiți bine! 🙂