Ultimul viking de O. G. Arion (Nemuritor #1)

World Of Books WebAm auzit de ceva timp de această carte, dar nu m-am gândit serios să o citesc. Mai apoi am citit câte ceva despre ea și a început să mă intrige. Iar, atunci când am dat o comandă de cărți pe la începutul lui iulie, am zis că este momentul perfect să o cumpăr.

Știți acele romane cu ființe supranaturale? Acele romane fantasy și romance americane? La astea mă duce cu gândul când mă uit la carte. Deși are un nume destul de ciudat aș putea spune, romanul este cu totul altfel decât te aștepți.

„Victoria Grey, o tânără pragmatică și bine ancorată în real, se trezește prinsă într-o aventură periculoasă având ca miză un străvechi tezaur viking, asupra căruia planează un blestem îngrozitor. Pornind într-o călătorie extraordinară către o lume ascunsă și întunecată, sceptica Victoria este obligată să înțeleagă și să accepte regulile acestei noi lumi. Va reuși acest lucru? Oare de-a lungul drumului se va regăsi pe sine, cea de odinioară?” (Coperta IV a cărții)

Nu puteam să fac un rezumat mai bun. Așa că l-am furat pe cel de pe carte :))

Acțiunea a fost foarte OK. Combinație perfectă între momentele în care iei o gură de aer și cele în care îți ții răsuflarea. Nu a avut niciun moment plictisitor, ceea ce este un mare plus în ochii mei.

Personajele au fost bine conturate. Fiecare a avut o personalitate foarte interesantă, care a evoluat diferit de la un personaj la altul. Unele au un substrat  psihologic mai bine conturat, iar altele au construite un fel de mină misterioasă.

Povestea este cu atât mai interesantă cu cât sunt implicate mituri străvechi despre care, cel puțin eu, nu am auzit. Ceea ce am aflat pot spune că m-a intrigat și m-a făcut să citesc mai departe. Ceea ce nu a lipsit a fost suspansul. A fost bine plasat în anumite momente de răscruce.

Un alt element care mi-a stârnit interesul a fost gândurile Victoriei. Nu știu de ce, dar bătăliile iei interioare mi s-au părut foarte interesante. Sunt genul acela de bătălii care se găsesc în fiecare dintre noi, încercând să ne găsim pe noi înșine.

Nu știu de ce, dar mi-a fost destul de greu să vorbesc despre acest roman. Pur și simplu, mi-a făcut creierul să nu mai gândească și m-am lăsat purtată de acțiunea cărții. Cred că din această cauză am lipsă de idei.

Recomand acest roman tuturor. Cine vrea să citească ceva ușor și relaxant, cu un strop de aventură și suspans, cred că aceasta este cartea potrivită. Și, dacă tot suntem în sezonul vacanțelor, o puteți lua cu încredere în călătoriile voastre deoarece sigur nu o să vă pară rău.

Până data viitoare, sper să aveți parte de aventuri! 🙂