Origin de Jennifer L. Armentrout (Lux #4)

http://www.edituracorint.ro/origin-cartea-a-patra-din-seria-lux.htmlAm terminat și al patrulea volum din seria Lux. Și m-am lovit de un cliffhanger uriaș. Uneori mă omoară autoarea asta. Deși, nu pot spune că mă dau peste cap după seria asta, adevărul este că te prinde. Vrei, nu vrei, ea te prinde și te ține în suspans.

Am motive să  mă bucur. Unul dintre ele este că acest roman a fost scris foarte bine. Nu am avut momente în care am fost plictisită, ceea ce mi se pare surprinzător gândindu-mă la volumul 3. Și m-a ținut destul de mult în suspans. Ahh, suspans… acel sentiment atât de bun, dar atât de nimicitor, care te face dependent.

Și ca să fac un rezumat scurt (recomand să treceți peste rezumat dacă nu ați citit volumul 3): Daemon intră în baza Daedalus cu gândul să o scoată pe Katy de acolo. Astfel, află multe lucruri sinistre și sunt martori la evenimente șocante. După ce „scapă” din clădirea celor de la Daedalus, sunt urmăriți. Aceștia trebuie să facă față trădărilor și morții care se ivește în drumul lor spre libertate. Dar, un sfârșit surprinzător și de rău augur va întuneca romanul.

origin 1Acțiunea a fost minunată. A avut o imensitate uimitoare, adică au fost evenimente chiar apocaliptice pentru lumea întreagă. Și a fost plină se suspans. Ceea ce este un plus în ochii mei.

Personajele au suferit schimbări… complicate, aș putea spune. Grupului format în volumele anterioare i s-a mai adăugat alte câteva personaje, iar câțiva dintre ei vor avea destine nu chiar frumoase. Mica evoluție, pe care am observat-o în volumul anterior, nu a fost la fel de evidentă și în volumul de față.

Sincer, nu știu ce să mai punctez. De date tehnice nu mă pot lega deoarece am citit cartea în format pdf, astfel că numărul de pagini nu este chiar exact și nici grosimea cărții nu o pot aproxima. Pot spune că de citește ușor. Am terminat cele 428 de pagini, după cum erau numerotate, în aproximativ 3 zile.

Am observat un lucru: dacă o carte este bună, nu prea am ce comenta în privința ei. De obicei pot spune mai multe când nu îmi place cartea sau când îmi place enorm.

Deci… La fel ca și în cealaltă recenzie, vă recomand romanul dacă ați citit și celelalte volume. Merită să citești volumul 3 doar ca să înțelegi acțiunea din volumul 4, care e mult mai bun. Și.. cam atât.

Până data viitoare, sper să nu aveți parte de extratereștri! 🙂