Opal de Jennifer L. Armentrout (Lux #3)

http://www.grupulcorint.ro/magazin/index.php?dispatch=products.view&product_id=2630Navingând pe internet, din întâmplare am găsit ceva interesant. De fapt, am descoperit că pot să descarc cărți în format pdf. Dar nu asta este cel mai interesant lucru, am găsit cărți chiar bune, unele apărute cu câteva luni în urmă. Și sunt în limba română ceea ce mi se pare super tare. Poate le-am descoperit cam târziu, dar asta nu m-a împiedicat să îmi pun Kindle-ul la treabă. În acest mod am dat de volumele 3 și 4 din seria Lux.

Nu știu exact ce a fost cu acest volum. Parcă nu a fost chiar ca celelalte. Parcă i-a lipsit ceva. Și din cauza acestui sentiment ciudat i-am dat doar 4/5 stele pe Goodreads.

Primele două volume mi-au plăcut foarte mult. Deși nu sunt mari opere, povestea și stilul autoarei au făcut o serie care să dea dependență pentru cei care au o slăbiciune pentru fantasy și romance. Chiar au fost faine!

World Of Books WebÎnsă, al treilea volum a avut ceva lipsă. Mi s-a părut că prima jumătate a romanului a fost scrisă cam în silă. Adică, ori a pregătit terenul pentru acțiunea din a doua jumătate a cărții, ori autoarea era presată să scrie, era prea plictisită sau nu avea prea multe idei. Mie mi s-a părut un fel de lălăială. A doua jumătate a salvat romanul. Acțiunea a început să devină într-un sfârșit interesantă și personajele au ajuns în pericol de moarte, deși nu erau prea departe de ea.

Personajele sunt construite interesant. Au personalități puțin cam diferite față de volumele anterioare. Deci, aș putea spune că observ o oarecare evoluție, nu la toate și pozitivă. Am găsit și niște chestii cam deranjante și ciudate. Ca de exemplu, prietena cea mai bună nu mai vorbește cu personajul principal pentru că indirect ia omorât iubitul. Și, de abia când personajul principal e în pericol de moarte, prietena asta „cea mai bună” se gândește să nu mai fie așa distantă. Da… unii nu știu să aprecieze persoanele în viață.

Despre poveste nu pot spune multe. Fără să vreau aș putea să dau spoilere și nimeni nu vrea asta. După reîntoarcerea fratelui crezut mort, lucruri devin cam ciudate (de parcă nu ar fi). Trebuie să conceapă un plan prin care să salveze o fată care este legată de acel frate. Ceea ce va duce la numeroase necazuri.

În principiu, cartea a fost bună. Nu a fost atât de bună ca și celelalte, dar a fost bună. Merită citită, mai ales dacă ai citit primele două volume și vrei să duci seria până la capăt. Iar, dacă vă scade interesul pe parcursul cărții, țineți minte asta: am început al patrulea volum și e mai bun decât ăsta. Chiar de la prima pagină e mult mai fain. Deci, țineți-vă de volumul 3 cu dinții ca să îl terminați și să puteți să citiți următoarea carte.

Cam atât mi-au ajuns cuvintele și gândurile.

Până data viitoare, să îi aveți aproape pe cei la care țineți! 🙂