Opposites book tag!

Am preluat acest tag de pe blogul A candle and a bookwe-love-reading

 

  1. Prima carte din colecția ta și cea pe care ai cumpărat-o cel mai recent!

Prima carte din colecția mea…. Hmm… asta este foarte greu deoarece eu am cărți de când mă știu, dar țin minte prima carte pe care am cumpărat-o eu de capul meu și care mi-a plăcut atât de mult încât m-a făcut să citesc în continuare. Se numea Ordinul secret al fetelor de pe Strada Caramel de Elise Primavera. Iar, cel mai recent am cumpărat Geek Girl de Holly Smale care, din păcate, nu este atât de faină pe cât mă așteptam.

2. O carte ieftină și o carte scumpă!

Una dintre cele mai ieftine cărți pe care le-am cumpărat este Oracolul de Catherine Fisher pe care am luat-o cu doar 10 lei deoarece era la reducere. Iar, una dintre cele mai scumpe este Design Your Self de Karim Rashid si pe care am cumpărat-o cu 80 si ceva de lei.

3. O carte cu protagonist masculin și una cu protagonist feminin!

O carte cu protagonist masculin este Hoțul fulgerului din seria Percy Jackson și Olimpienii de Rick Riordan. Iar, o carte cu protagonist feminin este Fangirl de Rainbow Rowell.

4. O carte pe care ai citit-o repede și o carte pe care ai citit-o greu!

Cartea pe care am citit-o cel mai repede a fost Nici-o veste de la Gurb de Eduardo Mendoza pe care am citit-o într-o singură zi. Și recunosc că am citit cel mai greu Îngeri și demoni de Dan Brown (doar pentru că nu aveam timp, cartea este foarte faină!) care mi-a luat în jur de o lună.

5. O copertă frumoasă și o copertă urâtă!

Una dintre coperțile mele preferate o are Fangirl de Rainbow Rowell, pur și simplu, ador turcoazul acela pastelat! Iar, o copertă care nu mi-a plăcut deloc o are Miracolul de Nicholas Sparks.

6. O carte națională și o carte internațională!

O carte națională este Neverland de Radu Găvan. O carte internațională este Divergent de Veronica Roth.

7. O carte subțire și o carte groasă!

Una dintre cele mai subțiri cărți citit de mine este Portbagaj de Ciprian Măceșaru care are aproximativ 100 de pagini. Iar, una dintre cele mai groase cărți pe care le-am citit este volumul 5 din Harry Potter, care are aproximativ 800 de pagini.

8. O carte ficțională și una non-ficțională!

O carte ficțională este Mila 2.0 de Debra Driza. O carte non-ficțională cred că poate fi Eu sunt Malala de Malala Yousafzai.

9. O carte foarte (mult prea) romantică și o carte de acțiune!

Nu prea citesc cărți romantice, dar cred că pot spune că Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han este destul de romantică. O carte de acțiune este Labirintul de James Dashner.

10. O carte care te-a făcut fericită și una care te-a făcut tristă!

O carte care m-a făcut fericită este MInunea de R. J. Palacio. Iar, un care m-a făcut tristă, de fapt, m-a omorât complet, este Experiment de Veronica Ruth.

Dau acest tag oricui dorește.