alter.ego. de Ana Mănescu

World Of Books WebPovestea mea despre descoperirea acestei cărți este una dintre cele mai simple. Am văzut-o acum un an sau doi. Mi s-a părut interesantă, dar nu am cumpărat-o atunci. Acum câteva luni sau luna trecută, nu mai țin minte, m-am hotărât să o cumpăr, într-o criză de dorință de a citi ceva românesc. Și așa am ajuns în posesia ei.

Primul lucru pe care vreau să îl spun este că am citit-o la vârsta nepotrivită. Ohh… Urăsc când pățesc așa… Cartea este numai bună de citit când ai 19-20-sau mai mulți ani. Iar argumentele pentru acest lucru le veți găsi în liniile de mai jos.

Cred că este unul dintre puținele momente când îmi este foarte greu să îmi exprim părerea despre o carte. În mare parte pentru că mi-a fost greu să o înțeleg și în mai mică parte pentru că nu am înțeles-o complet. Din acestă cauză, nu pot spune că mi-a plăcut foarte mult. Mi s-a părut o carte care este foarte introspectivă, dar și filozofică. Analizează to ce ne înconjoară, sentimentele, ființele și absolutul.

Greu de înțeles pentru un copil care nu cunoaște destule despre viață pentru a înțelege adevăratele idei ascunse în acest roman. Și acest lucru mă întristează. Această carte este o operă nebănuită a unui suflet ascuns în spatele personajului pe care l-a creat.

Romanul nu are o poveste propriu-zisă. Este mai mult o înșiruire de evenimente care conduc la o mulțime de introspecții. Astfel că nu vă pot face un rezumat. Romanul este atât de greu de rezumat atât cât este și de înțeles. Are 209 pagini, dar pare că are mii.

Din ceea ce am scris mai sus cred că vă dați seama care este cuvântul care îmi apare în minte atunci când mă gândesc la roman: greu. Este greu de înțeles, de citit, de savurat, de gândit. Este exact ca viața, trebuie să lupți pentru a pătrunde în lumea interioară a personajului.

Dar, nu vreau să vă înspăimânt. Nu este o carte ușoară doar pentru că ne îndeamnă să gândim, să trecem de limitele impuse de societate. Dar, este o carte care merită citită, care merită analizată din prisma propriei păreri. Ceva ce eu încă nu sunt pregătită să o fac.

Recomand cu căldură acest roman, în special celor care se încadrează în grupele de vârstă enunțate mai sus și celor care sunt interesați să treacă de limitele gândirii.

Până data viitoare, sper să reușiți să reflectați la viață! 🙂