Neverland de Radu Găvan

World Of Books WebCartea asta o am de mult timp în bibliotecă și de abia acum m-am hotărât să o citesc. Nu știu de ce până acum nu am făcut-o, dar în momentul ăsta chiar mi-a prins bine. Doream o lectură scurtuță și ușurică, dar cu ceva care să îmi ocupe gândurile. Iar această carte s-a potrivit la fix.

Cu acest roman am descoperit ceva. Mi-am dat seama că scriitura autorului chiar îmi place, ceea ce nu mi se întâmplă la prea mulți autori. El îmbină atât de bine simplitatea scrierii cu complexitatea psihologică a personajului încât ador tot ce scrie.
Trecând la povestea cărții, pot spune că a fost oarecum… interesant. În numai 174 de pagini a creat o poveste complicată, căreia nu îi lipsește suspansul. Față de primul roman scris de el pe care l-am citit, povestea din Neverland este puțin ciudată. Nu știu exact de ce, dar așa mi s-a părut. Doar opinia mea.

Cunoaștem un bărbat, profesor de literatură la universitate, văduv și care crește singur o fetiță în vârstă de cinci ani. Întâmplarea face ca, în trecut, să cunoască un alt bărbat, la un bar. Un bețiv notoriu pe care îl părăsise nevasta și care era măturător de strada. Încet lucrurile încep să se schimbe atunci când bețivul este angajat la un bogătan. Acesta îi vorbește despre profesor și îi propune să îl angajeze pentru al ajuta pe băiatul bogătașului la scris, acesta vrând să devină scriitor. Toate lucrurile iau o întorsătură, la început, bună, dar mai apoi, proastă.

Știu că nu prea am reușit să fac un rezumat foarte bun. Este greu să vorbești despre ceea ce se întâmplă deoarece acțiunea este destul de complicată. Și, dacă tot veni vorba de acțiune, spre final ajungem să înaintăm foarte rapid, sfârșitul fiind plin de suspans până la ultima pagină.

Acest roman mi-a arătat de ce sunt în stare oamenii pentru a le fi bine celor pe care îi iubesc. Să facă orice pentru fericirea lor. Ceea ce este destul de înfricoșător.

Radu Găvan m-a surprins încă o dată cu scriitura lui minunată și cu o poveste pe care nu o voi uita ușor, cu teme de gândire care mă vor bântui mult timp.World Of Books Web

Recomand această carte pentru povestea plină de suspans și pentru ideile care sunt transmise prin intermediul ei. Sunt sigură că veți găsi numeroase lucruri care să vă dea de gândit, chiar să vă întrebați ce ați face în locul personajului.World Of Books Web

Până data viitoare să îi aveți aproape pe cei dragi! 🙂