Jocul lui Westing de Ellen Raskin

World Of Books WebAm ajuns la carte când am făcut o razie prin biblioteca prietenei mele. Avea un titlu interesant, deci de ce să nu încerc? Iar, coperta foarte interesantă, deși oarecum banală.

În carte ne este prezentată povestea unor moștenitori, mai exact moștenitorii lui Westing. Sunt invitați să se mute în noul bloc, Apus de Soare. Mai târziu află că un milionar excentric moare și că toți locatarii sunt rude cu el. Și ajung să fie atrași într-un joc foarte ingenios care are ca premiu averea răposatului. Vor reuși să dezlege misterul? Cine se va alege cu premiul de o valoare impresionantă?

jocul lui westing 1Romanul ăsta a fost foarte… ciudat. Prima jumătate a fost plictisitoare. La început multe personaje, greu de reținut. Astfel, m-a cam pierdut puțin, a trebuit să mă reîntorc de câteva ori la primele pagini și să îmi aduc aminte cine erau personajele. Dar, a doua parte pot spune că a avut ceva acțiune. După ce m-am obișnuit cu personajele a fost mai ușor să înțeleg evenimentele. Am avut parte de descifrări ale misterului creat de Westing, ceea ce a fost foarte interesant. Dar nu mai interesant ca sfârșitul care a fost cred că cea mai bună parte din carte. Am descoperit misterul și am fost foarte impresionată de complexitatea lui.

Personajul meu preferat este Westing deoarece este un om foarte inteligent și fără margini. Este și o persoană patrioată, care iubește America. Și cel mai ciudat, cu foarte multe legături. Adică, a ajuns să fie rudă cu un bucătar chinez, o femeie care se ocupa de o cantină de săraci, un doctor, o fetiță destul de ciudată, o judecătoare, un ușier și mulți alții, care mai de care mai bizari.

Cred că nu am citit când trebuia acestă carte. Simt că, dacă o citeam acum câteva luni sau acum un an, aș fi înțeles-o altfel, aș fi avut o altă părere despre ea, poate mi-ar fi plăcut mai mult. Îmi pare rău că am descoperit-o de abia acum. Dar, așa e viața, îți aruncă în față ceea ce crede că meriți la momentul respectiv. Și cred că aveam nevoie de o astfel de carte, care să mă ducă într-o lume unde se regăsesc copii.

Ar trebui să citiți cartea, în special dacă vrei o escapadă în lumea mai inocentă a copiilor. Este un roman interesant, care te pune să gândești și să formulezi propriile teorii cu privire la indiciile primite de personaje. A fost o carte drăguță.

Sper să vă dezlegați misterele până data viitoare! 🙂