Obsidian de Jennifer L. Armentrout (Seria Lux #1)

http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/sf-fantasy/obsidian-lux-vol-i-233225.htmlȘtiți acele cărți care aș putea să le asemăn cu drogurile? Acele cărți care te lasă fără suflare, care nu te lasă să-ți faci treburile și nici chiar să dormi? Atenție! Tocmai am dat de una!

Nu știu dacă e bine sau nu să citim astfel de cărți. Adică, fratele meu, sunt exact ca drogurile. E atât de bine când le citești, parcă nici nu exiști, pur și simplu ești în carte și privești acțiunea. Și când te oprești, când faci o pauză, vrei să mergi înapoi în carte, și ajungi să o citești dintr-o suflare. Și partea cea mai rea este atunci când o termini. Gata. S-a dus. Numai e. Și asta e cel mai trist, de fapt, nu e trist, e apocaliptic. Câteva zile, uneori chiar săptămâni, nici nu o poți scoate din cap și mai ai și sentimentul ăla ciudat pe care îmi este imposibil să îl explic, dar sper ca voi să înțelegeți.

Revenind la carte, avem de a face cu un roman care ne prezintă lumea noastră, dar cu un mic plus. Bine, poate nu chiar atât de mic. Printre oameni, ascunși, există extratereștri veniți de pe o altă planetă.

Eu am avut o mică reținere deoarece nu prea am la inimă romanele ce conțin astfel de personaje, dar avut o mare surpriză și chiar mi-a plăcut. Nu. Scuze. Mă exprim greșit. Îl ador!

Acțiunea te ține cu sufletul la gură. La fiecare pas se întâmplă câte ceva interesant și nu te poți opri din citit. La fiecare pas întâlnești secrete, minciuni, iubire și o groază de emoții. Ceea ce mă face să mă gândesc că a fost exact ca un duș de sentimente.

Personajul principal, Katy, este o fată care se mută într-o mică localitate. Are un blog despre cărți, ceea ce mă face să o iubesc. Povestea ei tristă, emoțiile ei, gândurile, toate te fac să o placi. Celelalte personaje sunt foarte interesant conturate. Nu pot să dau mai multe detalii, nu vreau să stric farmecul.

De ce ar trebui să o citești? Nu știu. Dacă ești fată, ai un plus și ai putea să citești romanul deoarece vei înțelege ce vreau să zic prin duș de emoții. Dacă ești băiat, asta e cam greu, o poți citi pentru povestea plină de suspans și pentru că apar extratereștri. Tot ce vreau să zic este că merită. Dar sugerez să fie citită atunci când nu ai foarte multă treabă pentru că te va opri din îndeplinirea activităților zilnice.

Știu că acestă recenzie nu este chiar foarte bună, dar cartea m-a dat total peste cap și este greu să îmi adun emoțiile într-un mănunchi și să le explic.

Încercați să rămâneți umani până data viitoare! 🙂