Moarte subită de J. K. Rowling

World Of Books WebPentru că am citit Harry Potter, m-am gândit că ar trebui să citesc și Moarte subită, fiind scrisă de aceeași autoare. Bine, asta și faptul că am găsit-o cu o reducere de peste 50% împreună cu un ziar.

Fără prea multe introduceri, am să vă expun lucrurile care mi-au plăcut și care nu mi-au plăcut, adică opinia mea.

Titlul m-a făcut să am așteptări prea mari pentru acest roman. Adică, serios, nu-i așa că sună fain? Am crezut că va fi o poveste misterioasă despre o moarte subită (sau mai multe) și despre investigarea cauzei acestei morți. Dar, de fapt, este vorba despre o moarte, dar 90% din carte vorbește despre urmările acesteia. Mai bine zis, despre cei apropiați lui, care acum au inimile frânte, despre dușmanii lui, care se bucură de ceea ce s-a întâmplat și despre locul rămas liber în consiliul parohial, acesta fiind elementul principal al romanului.

Acum, ca să spun și ceva care mi-a plăcut, pot zice că m-a atras lumea pe care a creat-o. Micul oraș (cred) Pagford pare rupt de orice realitate, iar faptele care se desfășoară în el par, de asemenea, uluitoare. Deși, orașul este atât de mic, încât mulți oameni se cunosc între ei, acest lucru face ca povestea să fie mai incitantă.

Într-un fel, ceea ce atrage este acel gen de bârfă, acela care te face să te intereseze ce face coana Chirița de peste drum. Aici găsim același lucru. Te face să fii interesat de ce va zice vecinul despre cineva dacă îl vede, ce gândește lumea după ce află o chestie îngrozitoare despre cineva, și alte lucruri de genu.World Of Books Web

Aproape toate acțiunile importante au legătură cu locul rămas vacant după moartea personajului. Mie niciodată nu mi-a plăcut sau nu m-a atras așa ceva, în consecință multe lucruri mi s-au părut plictisitoare. Dar sunt și unele lucruri, mai degrabă, acțiuni care mi-au stârnit interesul. E greu să explic partea asta pentru că nici eu nu sunt foarte decisă cu privire la acestă chestiune.

Dacă ar fi să vorbesc de personaje, ceea ce ar trebui să știți este că de la început se introduc multe personaje. A trebuit să fac un efort ca să le rețin numele și să le asociez cu ocupația și cu familia din care fac parte.  Nu există un personaj principal, acest lucru lăsându-ne să avem o privire de ansamblu.

De ce ar trebui să citiți acestă carte? Ei bine, părerea mea este că ar trebui să o citiți dacă vreți ceva ușor și care să dureze ceva timp. Este o carte impunătoare, cu aproximativ 450 de pagini, iar mie mi-a luat aproape doua săptămâni să o citesc.

Încercați să nu vă înfuriați dușmanii până data viitoare!

P.S.: Scuze pentru că nu am mai postat, dar cartea asta chiar mi-a luat destul de mult. Pupici!World Of Books Web